Dispută pe Facebook între Victor Ponta şi Carmen Dan

Data publicării:
ponta carmen dan

Problemele de pe Aeroportul Otopeni au devenit subiect de discuţii pe Facebook între Victor Ponta şi ministrul de Interne, Carmen Dan.

Fostul premier a constatat ironic, faptul că „după 9 luni de zile merge, din nou, scara rulantă de la aeroport”. Totodată, Victor Ponta i-a cerut ministrului de Interne să aloce încă 50 de ofiţeri, pentru verificarea paşapoartelor, având în vedere că vine perioada vacanţelor, iar controlul este din ce în ce mai strict.

Răspunsul lui Carmen Dan a venit tot pe Facebook, unde a explicat că problema nu poate fi rezolvată, până când nu vor fi indentificate spaţii suplimentare, destinate controlului. Ea a mai adăugat şi că, potrivit unei evaluări făcute de Guvern, ar fi nevoie de 20 de filtre în plus, pe sensul de intrare şi de încă 20, pe sensul de ieşire.

„După 9 luni de zile merge din nou scara rulantă de la Aeroportul Otopeni! Acum însă trebuie obligatoriu pasul 2 - o rog public pe Doamna Ministru de Interne să aloce încă 50 de ofiţeri care să efectueze controlul paşapoartelor. Nu poţi cu acelaşi număr de oameni să procesezi din ce în ce mai mulţi pasageri cu un control din ce în ce mai strict folosind nişte computere din ce în ce mai vechi. Şi vin şi vacanţele acum”, a scris Victor Ponta.

„Domnule Victor Ponta, vă răspund tot într-o manieră publică, pentru că știu că există un interes mare al cetățenilor față de situația din Aeroportul Otopeni.

E bine de știut că alți 50 de polițiști de frontieră în plus, sau și mai mulți, nu ar rezolva situația, atâta timp cât nu vor fi identificate spații suplimentare destinate controlului.

Tocmai de aceea, împreună cu colegii din Guvern am realizat o evaluare a necesarului de extindere a infrastructurii din punctele de trecere a frontierei, iar pentru Otopeni ar fi nevoie de 20 de filtre în plus pe sensul de intrare și de încă 20 pe sensul de ieșire”, a răspuns Carmen Dan.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri