Dispute pe tema Codului Silvic. Victor Ponta face noi acuzaţii

Data publicării:
lucia varga facebook

Deputatul PNL îi cere lui Victor Ponta dovezi pentru a-şi susţine acuzaţiile. Lucia Varga, fost ministru al Apelor şi Pădurilor: „M-am întâlnit o singură dată cu compania, instituţional în cadrul ministerului, când eram ministru. Adevărata persoană interesată de sprijinirea firmei respective este domnul Ponta. Să ne aminitim că socrul domniei sale a adus această firmă în România”.

Ultimatum de la PNL privind Codul Silvic

Lucia Varga este apărată şi de şeful său de partid, Alina Gorghiu.  Alina Gorghiu, copreşedintele PNL: „Când era ministru în cabinetul Ponta să vedeţi câte laude erau la adresa Luciei Varga făcute de către domnul Ponta. Astăzi a uitat. Vântul mai bate, de unde bate vântul domnu' Ponta se schimbă, se mai întoarce. E ca frunza. În vânt. Eu, în locul Luciei Varga l-aş fi dat în judecată pe Ponta”.

Fostul preşedinte Traian Băsescu intervine şi el în disputa pe tema Codului Silvic. El susţine că preşedintele şi premierul trebuie să se pună de acord pentru a opri defrişările, nicidecum comerţul cu lemn. „Disputa dintre Ponta şi Iohannis este ca şi cum ai da unuia care moare de sete în deşert o bucată de pâine. Problema nu este cum se împarte prada rezultată din defrişarea sălbatică a pădurilor, ci cum eliminăm defrişările. Copacul aflat în picioare este în pădure şi este protejat de Uniunea Europeană. Copacul tăiat din pădure este marfă şi comerţul nu poate fi îngrădit”.

Scandalul a fost iscat de retrimiterea la Parlament a proiectului de Cod Silvic. Klaus Iohannis a contestat o prevedere care limita dreptul firmelor private de a defrişa pădurile, iar, în urma acestui demers, Victor Ponta a lansat acuzaţii dure la adresa preşedintelui. A spus că şeful statului, la îndemnul PNL, a acţionat pentru a servi interesele Holzindustrie Schweighofer.

Cererea de reexaminare a preşedintelui a fost respinsă de comisiile parlamentare şi aşteaptă votul plenului Camerei Deputaţilor.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri