Dobrovolschi: Președintele se va consulta miercuri cu PSD, PNL, USR, UDMR; joi - ALDE, PMP și minoritățile

Data actualizării: Data publicării:
_madalina_dobrovolschi_
FOTO: Inquam Photos/ Octav Ganea

Președintele Klaus Iohannis se va consulta miercuri cu reprezentanții PSD, PNL, USR și UDMR, iar joi cu cei ai ALDE, PMP și ai grupului minorităților naționale din Parlament, a anunțat purtătorul de cuvânt al șefului statului, Mădălina Dobrovolschi.

_madalina_dobrovolschi_
FOTO: Inquam Photos/ Octav Ganea

Potrivit acesteia, miercuri consultările președintelui țării cu formațiunile politice parlamentare vor începe la ora 11,00 cu delegația PSD, urmând ca de la 12,30 șeful statului să se întâlnească cu reprezentanții PNL, de la ora 14,00 cu cei ai USR, iar de la ora 15,00 cu UDMR, potrivit Agerpres.

Consultările vor continua joi, de la ora 11,00, când la Cotroceni este așteptată delegația ALDE, urmată de la ora 12,00 de delegația PMP, iar de la 13,00 — delegația grupului minorităților naționale.

"Partidele reprezentate în Parlament sunt invitate la Palatul Cotroceni să vină cu o delegație de maximum 5 persoane", a precizat Dobrovolschi.

Ea a arătat că partidele au fost împărțite în cele două zile pentru consultări în funcție de numărul de mandate obținute.

"Nu este niciun fel de mister din acest punct de vedere. Știți foarte bine cum sunt făcute aceste consultări. Sunt invitate partidele reprezentate în Parlament în funcție de mandate și, conform acestui număr, au fost împărțite în două zile în așa fel încât să existe timp pentru consultări în modul cel mai clar. Nu există vreun alt scop în spatele acestei formule de consultări. Aceeași formulă a fost utilizată și la consultările de săptămâna trecută", a explicat purtătorul de cuvânt al șefului statului.

După consultări, președintele Iohannis va anunța concluzia întâlnirilor, a adăugat Mădălina Dobrovolschi.

"Când președintele României va avea în față opiniile tuturor partidelor reprezentate în Parlament va exista o analiză din partea domniei sale și va face publică o concluzie mult așteaptă de români", a spus ea.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri