Dragnea, așteptat din concediu ca să negocieze cu Băsescu înlocuirea lui „Tudy”

Data publicării:
dragnea conferinta de presa-1

Cluj, Timiș și

Firea a recunoscut, într-un interviu la Adevărul live, că se află în impas după ce PMP a fuzionat cu UNPR, astfel că partidul condus de Traian Băsescu îi strică majoritatea în Consiliul general. Practic, acum PMP are șase consilieri, doi proveniți de la UNPR (care au primit locuri pe listele comune cu PSD la București) și patru de la PMP.

Firea a spus că PMP i-a cerut postul de viceprimar lăsat liber de Tudy Tudor Ionescu, de la ALDE. Ea a precizat că postul de viceprimar era negociat la scară națională între PSD și ALDE, însă a trebuit să amâne două săptămâni alegerea unui nou viceprimar, pentru că nu există încă o înțelegere politică.

Ea a mai spus că ''nu s-a gândit în profunzime'' la o alianță cu partidul condus de Traian Băsescu, însă îi apreciază pe consilierii PMP și crede că Lucian Iliescu (consilier intrat pe listele PMP) ar fi chiar un bun președinte al Comisiei de cultură.

În cazul în care PMP stabilelște o alianță cu PSD și ALDE la Consiliul General al Capitalei, ar fi cea de-a patra alianță în această formulă, după cele consemnate la  CJ Constanța, Cluj si Timis.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri