Dragnea: Categoric, premierul nu trebuia să vină la DNA

Data publicării:
1711130_DRAGNEA_DNA_02_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat că Guvernul, care este supus unor „presiuni mari”, trebuie „securizat” pentru a continua implementarea programului de guvernare, fiind de părere că premierul nu trebuia să vină luni la sediul DNA pentru a-l susține, având în vedere că este șeful Executivului. 

1711130_DRAGNEA_DNA_02_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

„Azi nu am vorbit, am tot vorbit zilele trecute. Mă mai întreba cineva astăzi: premierul trebuia să vină acolo (la DNA - n.red)? Categoric nu, e șeful Guvernului totuși”, a declarat președintele PSD, întrebat dacă a discutat luni cu premierul Mihai Tudose.

Spunându-i-se că prim-ministrul ar fi fost deranjat de faptul că membri ai Executivului au venit să-l susțină la DNA, Dragnea a replicat: „Eu nu am de unde să știu asta, noi avem suficienți adversari, de care am tot vorbit până acum, de ceva timp, nu vreau să inventăm niște adversari artificiali în interior”.

Întrebat și dacă Mihai Tudose a luat legătură cu el luni, în contextul în care un consilier onorific al premierului, Gheorghe Piperea, și-a dat demisia din funcție după ce îi ceruse lui Liviu Dragnea să facă un astfel de gest, președintele PSD a răspuns: „Ieri am stat împreună la Congresul TSD și am discutat după aia (...) și chiar am venit până aproape de blocul unde locuiesc”.

„Am venit împreună, m-a adus cu mașina, am coborât din mașină, am mai stat încă 20 și ceva de minute, am fumat câteva țigări împreună, am tot discutat”, a spus Dragnea.

Citiți și:
Liviu Dragnea, audiat la DNA. Ce acuzații îi aduc procurorii

Referitor la faptul că poziția lui Mihai Tudose la momentul punerii sub acuzare a foștilor miniștri Sevil Shhaideh și Rovana Plumb a fost una care viza îndepărtarea acestora din Palatul Victoria, liderul social-democraților a spus: „Noi am lămurit lucrurile astea atunci și, totuși, sunt presiuni mari pe Guvern și până la urmă Guvernul este un Executiv susținut de noi, care trebuie să urmărească să se îndeplinească ceea ce ne-au aprobat oamenii prin vot și e bine să fie cât mai mult securizat”.

„Eu am mai spus-o și o mai spun încă o dată: am preferat să devin un paratrăsnet, să mă demonizeze pe mine”, a declarat Dragnea.

Fiind întrebat dacă premierul și membrii Guvernului sunt oameni care rezistă presiunilor de care el a făcut referire, liderul social-democraților a afirmat: „Guvernul trebuie să meargă alături de programul de guvernare”.

„Pe mine și pe noi, ca partid, ne-a interesat ca acele măsuri să fie aplicate și sunt aplicate, încep să producă efecte, încep să-și înghită limba mulți din cei care mințeau și mint în continuare și o să facă lucrul ăsta până la sfârșitul anului și anul viitor. Asta trebuie să facă Guvernul. (...) În ceea ce privește partidul, eu am văzut în continuare nu neapărat susținere pentru că le place de mustața mea, ci susținere pentru ideea de solidaritate, frustrare și revoltă față de aceste abuzuri care nu mai pot fi acoperite. Am primit și astăzi mesaje de la oameni care erau anti-PSD, care au spus că așa ceva nu este admisibil, această escaladare a abuzurilor și aceste dezvăluiri peste dezvăluiri îi fac să se îngrozească”, a mai declarat Dragnea.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri