Dragnea despre data alegerilor: Un joc politic al Guvernului pentru PNL

Data actualizării: Data publicării:
dragnea2

Liderul PSD Liviu Dragnea a susținut joi, la Constanța, că încep să crească bănuielile că stabilirea datei alegerilor parlamentare este un joc politic făcut de Guvern pentru PNL, scrie Agerpres.

dragnea2

„Eu i-am spus-o și premierului, și nu i-am spus-o nici cu supărare, nici cu nervi, dar părerea mea este că aici face jocul PNL-ului. Este un joc prost, după părerea mea, pentru că PNL-ul nu așa câștigă sau pierde alegerile, în funcție de dată, dar este foarte greu să nu te gândești în condițiile în care am văzut declarații publice ale unor membri ai Guvernului tehnocrat, care au început să facă politică și să spună că vor să candideze sau vor candida pe listele PNL-ului. Știu că premierul Dacian Cioloș a schimbat câțiva secretari de stat numai pentru faptul că au fost la televizor la câteva emisiuni și i s-a părut că au făcut politică. Și eu am aprobat. Acum, când membri ai Guvernului fac lucrul ăsta, se pare că nu dorește să-i schimbe. Deci încep să crească bănuielile că este un joc politic pentru PNL”, a declarat Dragnea.

Referitor la cele trei date propuse de Guvern pentru alegerile parlamentare - 27 noiembrie, 4 decembrie și 11 decembrie, liderul PSD a afirmat că premierul Dacian Cioloș „înclină” pentru 11 decembrie.

„Mie mi-a spus (Dacian Cioloș - n. red.) că înclină către 11 decembrie, eu i-am spus că interesul nostru este ca la alegeri să se prezinte cât mai mulți români și eu cred că, cu cât mai mult înaintăm cu data către sfârșitul anului, cu atât mai mult este șansa între ghilimele ca românii să vină mai puțini la vot. 11 decembrie e o dată la care vremea se poate strica mult mai ușor (...) și românii să nu poată veni la vot. Din punctul nostru de vedere, oricând hotărăște să pună alegerile, 27 noiembrie, 4 decembrie, 11 decembrie, noi vom câștiga aceste alegeri. Dar am crezut, și încă mai cred și sper, că și premierul Dacian Cioloș este interesat să existe condiții bune pentru ca românii să se prezinte la vot. Nu cred în teoria cu minivacanța care le taie apetitul românilor să vină la vot” , a mai spus Liviu Dragnea.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri