Se renunţă la impozitul pe cifra de afaceri? Tudose: Rămâne valabil. Dragnea: Discutăm luni, în Coaliţie

Data actualizării: Data publicării:
dragnea tudose
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Preşedintele PSD a evitat să dea răspunsuri tranşante cu privire la două măsuri economice extrem de discutate în ultima perioadă, invocând că nu este la curent nici cu poziţia premierului, nici cu cea a preşedintelui.

tudose dragnea 170629_PLEN_CABINET_TUDOSE_25_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Foto: INQUAM_Octav Ganea

În prima sa vizită externă ca prim-ministru, Mihai Tudose a anunţat că Executivul său nu va introduce impozitul pe cifra de afaceri. "Am reiterat din nou foarte ferm că nu vom introduce acel impozit suplimentar pe cifra de afaceri, că suntem predictibili în ceea ce privește sistemul financiar-fiscal și că din tot ce înseamnă simulările noastre de acum și așteptările noastre vom rămâne în ținta de deficit de 3%", a declarat Tudose, la Bruxelles, unde s-a întâlnit cu Jean-Claude Juncker şi Frans Timmermans. Detalii AICI.

În ciuda acestor poziţii, exprimate de premier acum trei zile, Liviu Dragnea susţine că nu ştie încă nimic, că nu este la curent cu afirmaţiile şefului Guvernului

"Vom discuta luni în coaliţie, nu ştiu ce a discutat premierul", a spus liderul PSD, vineri, când jurnaliştii l-au întrebat care va fi soarta taxei de solidaritate şi a impozitului pe cifra de afaceri.

În schimb, Dragnea a adăugat că "premierul Tudose, când vorbeşte, cam ştie şe vorbeşte. Dacă face o afirmaţie înseamnă că e bazată pe o analiză, a adăugat însă liderul PSD".

Dragnea a insistat, în schimb, că nu se va renunţa la impozitarea pe cifra de afaceri pentru companiile aflate sub pragul de 500.000 de euro. Nu ştiu ce a declarat premierul, dar dacă are simulări şi analize, luni, în coaliţie, ni le prezintă, a adăugat şeful PSD.

Tot vineri, a sosit un punct de vedere public, inclusiv pe acest subiect, şi de la Palatul Cotroceni. Astfel, într-un mesaj adresat cu prilejul lansării versiunii în limba română a „Cartei Albe a IMM-urilor din România”, preşedintele Klaus Iohannis a criticat coaliţia PSD-ALDE pentru "unele măsuri recent anunţate" şi implicaţiile lor grave asupra economiei. "Acest tip de a face politică economică seamănă incertitudine și îngrijorare, iar semnalele primite în această perioadă din partea mediului de afaceri mă determină să atrag atenția Guvernului și coaliției politice că o asemenea relație dintre stat și mediul de afaceri poate pune în pericol locuri de muncă și investiții importante, de care România are mare nevoie", se mai arată în mesajul lui Iohannis. Detalii AICI.

Reacţia lui Dragnea, solicitat fiind de presă să comenteze mesajul şefului statului: Nu am avut onoarea să aud, am fost la nişte întâlniri. 

Întrebat, vineri, la Parlament, dacă rămâne valabilă declaraţia că renunţă la impozitul pe cifra de afaceri, Tudose a afirmat: "În fiecare zi rămâne valabil".

 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri