Dragnea: „Voi fi responsabilul politic”. Nu am putut "să cer funcţia pentru mine deocamdată"

Data actualizării: Data publicării:
DRAGNEA_COTROCENI_agerpres

După nominalizarea lui Sevil Shhaideh pentru funcția de premier, președintele PSD, Liviu Dragnea, a explicat că el va purta răspunderea politică pentru modul în care țara va fi guvernată. Totodată, liderul social-democrat a lăsat a se înțelege că varianta Sevil Shhaideh este temporară și a fost aleasă deoarece, din cauza unei „condamnări nedrepte” și a unei „legi neconstituționale”, el nu își poate asuma „deocamdată” funcția de premier.

DRAGNEA_COTROCENI_agerpres

Președintele PSD a precizat că, chiar dacă premier va fi desemnat Sevil Shhaideh, propunerea coaliției PSD-ALDE, responsabilitatea politică îi va reveni lui. „Eu voi fi responsabilul politic. (...) Este o încărcătură politică pe care eu nu am de gând să o cedez (...) Credeți că eu trebuie să fac parte din vreo comisie ca să pot să gestionez ce se întâmplă în Parlament și în Guvern?”, a declarat Liviu Dragnea.

Șeful social-democraților a arătat și că ar fi avut „dreptul legitim” să fie propunerea PSD pentru funcția de premier, dar că în luarea unei decizii a ținut cont atât de legile în vigoare, cât și de afirmațiile președintelui Klaus Iohannis privind criteriile de integritate pe care trebuie să le respecte viitorul prim-ministru. „Nu vreau ca vreun mandat pe care l-aş fi putut începe eu să fie prin forţarea unei condamnări nedrepte şi a unei legi profund neconstituţionale, care nu mi-au dat posibilitatea să cer această funcţie pentru mine deocamdată”, a precizat Liviu Dragnea.

Liderul social-democrat a precizat că premierul nominalizat de PSD-ALDE este membru al PSD din iulie 2015 și că are pregătirea și autoritatea necesare. „Sevil are o autoritate foarte mare, câteodată chiar prea mare”, a adăugat Dragnea.

Cât despre ceilalți membri ai Guvernului aflați pe lista PSD-ALDE, președintele social-democrat a precizat că „nu va fi un Guvern de vedete”. „Va fi un Guvern de oameni care merg la treabă, să muncească pt români”, a declarat Dragnea.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri