Dragnea: Funcționarii din MAI cu venituri mici vor avea majorări spectaculoase

Data publicării:
liviu dragnea fb

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat miercuri, la sediul Ministerului de Interne, că, prin noua lege a salarizării unitare, funcţionarii din MAI cu veniturile cele mai mici vor avea parte de majorări „spectaculoase”, mai mult decât dublu pentru unele categorii, deoarece diferenţele sunt foarte mari, iar cei care au cele mai periculoase slujbe trebuie să fie plătiţi mai bine.

liviu dragnea fb

Mulţi, poate, nu sunt siguri că tatăl lor vine acasă întreg. Categoric, nu vine la oră fixă, categoric, în permanenţă, li se cere să facă mai mult decât scrie în fişa postului şi mai mult decât scrie în programul de lucru. Sigur că primesc salarii compensatorii sau primesc bani în plus pentru acest lucru, dar stresul care este în familia unui poliţist nu se regăseşte în famiilia multor funcţionari care sunt plătiţi din bani publici, şi asta este bine să nu se uite”, a afirmat Liviu Dragnea, în discursul de la bilanţul MAI, potrivit News.ro.

Preşedintele Camerei Deputaţilor a mai spus că, potrivit noii legi a salarizării, funcţionarii din MAI vor avea parte de creşteri salariale „semnificative”.

„Noi suntem obişnuiţi cu starea de bine, dar abia atunci când nu mai avem această stare de bine ne dăm seama cât de importantă este o anumită structură. Vreau să vă asigur că, în ceea ce priveşte legea salarizării, funcţionarii din MAI şi, în mod special, cei care lucrează direct cu cetăţenii, cei care lucrează direct în stradă vor avea o creştere semnificativă, pentru că este firesc şi chiar o merită. Şi merită şi uniforma pe care o purtaţi dumneavoastră”, a completat liderul PSD.

Chestionat la ce creştere a salariilor personalului MAI s-a gândit, Liviu Dragnea a spus că unele majorări vor fi „spectaculoase”.

„Am avut o discuţie cu doamna ministru Vasilescu şi, pentru cei care au cele mai mici salarii din MAI, creşterile vor fi spectaculoase, mai mult decât dublu pentru unele categorii. Este firesc, diferenţele sunt foarte mari în interiorul ministerului şi cred că cei care lucrează în stradă în mod efectiv şi care au practic cele mai periculoase slujbe, ca în orice ţară, trebuie să fie mai bine plătiţi decât acum”, a subliniat preşedintele Camerei Deputaţilor.

Întrebat de la ce prag se aplică majorarea, Liviu Dragnea a explicat: „Este un concept discutat deja în programul de campanie, în programul de guvernare, în cadrul unei anvelope de 32 de miliarde care înseamnă o creştere cu 50% ca anvelopă a tuturor salariilor”. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri