Dragnea, disensiuni cu Tudose? „Am avut o discuție aplicată și aseară, la recepția la Ambasadă”. Ce spune premierul

Data actualizării: Data publicării:
dragnea tudose agerpres_9992499
Foto: Agerpres

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a negat, miercuri, că ar avea disensiuni cu premierul Mihai Tudose pe tema măsurilor fiscale preconizate, însă a precizat că a discutat „aplicat” cu șeful guvernului, inclusiv aseară, la o „importantă recepție la ambasadă”. Pe de altă parte, Liviu Dragnea a recunoscut că nu a fost comunicare foarte bună cu Călin Popescu Tăriceanu, pentru că „au fost zile mai agitate”.

Foto: Agerpres

Potrivit unor surse citate de Antena 3, Mihai Tudose l-ar fi sunat pe Liviu Dragnea, la trei zile de la depunerea jurământului în calitate de premier, spunându-i liderului PSD că nu doreşte să răspundă la comenzile date de partid şi nici nu va pune în aplicare programul de guvernare în termenii existenţi.

Întrebat, miercuri, despre aceasta de jurnaliști, Liviu Dragnea a răspuns: „Eu am avut o discuție foarte aplicată cu dl. Tudose și ieri, și aseară în timpul unei recepții importante la Ambasadă, și după acea importantă recepție ne-am permis să mai stăm două ore de vorbă pe hol, am vorbit și astăzi. Premierul n-a spus decât ceea ce a spus în ziua de învestitură, ceea ce am spus și eu. Și eu am spus același lucru, nu cu scepticism în ceea ce privește acele măsuri, ci cu foarte mare grijă. Dacă ele, printr-un mecanism care poate fi identificat își ating scopul, dacă își ating scopul, dar creează defecțiuni în altă parte a economiei, acele măsuri nu vor fi aplicate, indiferent de forma lor”.

În ceea ce privește tensiunile cu ALDE, care ar exista din aceleași motive, Liviu Dragnea a confirmat că „au fost niște zile agitate și comunicarea nu a fost foarte bună”, dar a precizat că a vorbit marți cu președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, și o să discute din noi și miercuri. „Și punctul lui de vedere e același, au fost niște zile agitate și comunicare nu a fost foarte bună, nici comunicarea noastră publică, dar lucrurile s-au lămurit”, a spus președintele Camerei Deputaților. 

Și premierul Tudose a neagat un conflict cu Dragnea pe tema programului de guvernare. El a declarat, miercuri, că nu are un conflict cu Liviu Dragnea pe tema programului de guvernare şi nu s-a certat cu el, aşa cum a relatat presa. Şeful Executivului a reiterat că noile măsuri din programul de guvernare, precum schimbarea taxării, vor fi implementate doar după efectuarea unor simulări care să demonstreze că ele nu fac „mai mult rău”.

„Am citit şi eu ştirea că luni m-am certat cu domnul preşedinte Dragnea. Luni nu am reuşit să vorbim. Dar, dacă trebuie cumva, o să ne certăm ca să vă validăm ştirea. Nu am apucat să ne certăm încă, nici luni, nici ieri şi nici azi”, a spus Tudose.

El a precizat că a avut o discuţie „constructivă” cu Dragnea marţi, după ce au participat la recepţia oferită de Ambasada SUA cu ocazia Zilei Independenţei, despre „cum să aşeze lucrurile pe linia de guvernare”.

Întrebat despre posibila implementare a unor taxe, Tudose a afirmat că se fac încă analize, iar modificări nu vor fi operate decât dacă se demonstrează prin simulări că ele vor fi benefice.

Citiți și: 

Dragnea, despre scandalul de la DNA: Tudorel Toader va trebui să aibă o poziţie

Pas înapoi. Guvernul ar putea renunța la impozitul pe cifra de afaceri și la taxa de solidaritate

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri