Dragnea: Legea salarizării este gata. Ce salarii ar putea avea medicii, profesorii și militarii

Data actualizării: Data publicării:
BANI PORTOFEL

Legea salarizării unitare este gata şi urmează să fie depusă la Parlament, anunţă Liviu Dragnea pe contul său de Facebook.

Astăzi, pot spune că proiectul de Lege a salarizării unitare este gata și urmează să fie depus la Parlament. Ierarhizarea funcțiilor s-a facut după modelele practicate în celelalte state membre ale Uniunii Europene, iar pentru alinierea funcțiilor pe această ierarhizare Guvernul va aloca 32 de miliarde de lei până în 2020, așa cum am promis și în campania electorală”, a precizat Dragnea.

Un medic rezident va câştiga în 2018 un salariu de 5.700 de lei, potrivit datelor publicate de şeful PSD. Salariul se triplează în cazul unui medic primar gradul V care lucrează la Anestezie şi Terapie Intensivă: vorbim de 16.672 de lei anul viitor.

Vă reamintim că Sănătatea va beneficia în 2018 de întreaga creştere salarială prevăzută pentru cei patru ani prevăzuţi de lege.

În învăţământ, un profesor debutant de liceu va ajunge la un salariu de 3.520 de lei în 2020, de la 1.962 lei anul acesta.

În Armată, un soldat va avea o soldă de 2.150 lei peste trei ani, aproape triplu faţă de momentul actual.

Şi diplomaţii se vor bucura de bani mai mulţi. Un ambasador cu vechime maxim, de exemplu, va câştiga de la 8.694 lei la 10.934 lei în 2020.

Sindicaliștii cer demiterea ministrului Muncii

Cartel Alfa solicită premierului demiterea ministrului Muncii şi a Ministrului pentru Dialog social, adică plecarea din Guvern a Liei Olguţa Vasilescu şi a lui Gabriel Petrea. Reprezentanţii sindicatelor reclamă lipsa de transparenţă în elaborarea Legii salarizării unitare pentru că la aproape trei luni de la inițiere, încă nu există un draft al proiectului. 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri