Dragnea, membru al Comisiei de prietenie cu Brazilia

Data actualizării: Data publicării:
liviu dragnea iccj inquam octav ganea (2)
SUrsa: Inquam Photos/ Octav Ganea

Liviu Dragnea este, începând de miercuri, membru al Comisiei parlamentare de prietenie cu Brazilia, pe care de altfel a condus-o în legislatura trecută. Informația vine în contextul în care o investigație jurnalistică a Rise Project a scos la iveală că Mugurel Sorin Gheorghiaș - prietenul lui Liviu Dragnea, fost coleg de facultate și trupă rock - a făcut investiții imobiliare în Brazilia de care a beneficiat șeful PSD. 

liviu dragnea iccj inquam octav ganea (2)
Sursa: Inquam Photos/ Octav Ganea

Începând din 2010, Liviu Dragnea și-a petrecut vacanțele braziliene într-o luxoasă vilă cumpărată de Gheorghiaș la malul Atlanticului. Vila a fost dotată, spre delectarea președintelui PSD, și cu un teren de tenis profesionist.

Tot aici a stat și Costel Comana, controversatul om de afaceri de pe urma căruia a făcut Dragnea primul milion de euro și care s-a sinucis în 2015 în toaleta unui avion. Comana a cumpărat și el chiar înainte să se sinucidă un apartament de lux, tot pe malul oceanului, în Brazilia.

Jurnaliștii de la RISE Project mai scriu că Mugurel Sorin Gheorghiaș stă la bloc în Râmnicu Sărat deși, pe hârtie, este unul dintre acționarii principali ai Tel Drum SA, firmă românească miliardară din afaceri cu statul și legată ombilical de șeful PSD.

Victor Ponta conduce comisia de prietenie cu Turcia

Există şi alte schimbări în domeniu. Fostul premier Victor Ponta preia conducerea grupului de prietenie cu Turcia. Ponta s-a operat la genunchi în Turcia, făcând numeroase deplaări în această ţară, şi au circulat informaţii că ar fi consilier al preşedintelui turc Recep Tayyip Erdogan, negate însă de fostul premier.

Senatoarea Alina Gorghiu va conduce grupul de prietenie România-Cuba.

Fostul ministru al Justiţiei Florin Iordache, care a demisionat după scandalul provocat de ordonanţa de urgenţă 13, va conduce grupul de prietenie cu Kazahstan.

Parlamentul a aprobat componenţa noilor grupuri şi a înfiinţat unele noi: Senegal, Republica Democrată Congo şi Zambia.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri