Dragnea nu exclude ca Grindeanu să preia şefia ANCOM

Data publicării:
dragnea grindeanu

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a spus marţi, la Parlament, că este de acord cu schimbarea şefului Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) la doar cinci luni de la numire şi nu a negat că la şefia instituţiei ar putea fi numit fostul premier Sorin Grindeanu.

Întrebat dacă este de acord cu schimbarea preşedintelui ANCOM la numai cinci luni de la numirea în funcţie, Liviu Dragnea a spus că „răspunsul este da”.

De asemenea, liderul social-democrat nu a negat că viitorul preşedinte al ANCOM ar putea fi chiar fostul premier Sorin Grindeanu, demis în luna iunie prin moţiune de cenzură introdusă şi votată de PSD.

„Din câte ştiu eu, deciziile (de revocare şi de numifre - n.red.) nu sunt la pachet. Să ajungem la hotărâre. Dacă mâine (miercuri - n. red.) vine solictarea de la cele două comisii (reunite de buget finanţe - n. red.) în BPR, eu o să solicit colegilor să discutăm în plenul reunit chiar mâine propunerea de revocare”, a declarat Liviu Dragnea.

Miercuri este programată o şedinţă a plenului reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului începând cu ora 11:00.

Pe 11 mai, Adrian Diţă a fost numit de către plenul reunit al Parlamentului, în funcţia de preşedinte al Autorităţii Naţionale în Comunicaţii, cu 236 voturi „pentru” şi zece „împotrivă”.

Adrian Diţă, a ocupat, din noiembrie 2015 până în mai 2017, funcţia de director de afaceri publice în cadrul Telekom România. Totodată, din martie 2011 până în mai 2017, a avut şi funcţia de director în cadrul Romconnection Consulting, potrivit contului de LinkedIn. În perioada 2010-2011, a fost director de Coporate Affairs în cadrul International Railway Systems, grup controlat de omul de afaceri Cristian Burci. În perioada iunie 2004 – ianuarie 2010, a avut funcţia de director de Corporate Affairs în cadrul Vodafone România.

Guvernul Grindeanu a modificat, pe 27 aprilie, prin ordonanţă de urgenţă, legea de funcţionare a ANCOM, statuând că numirea preşedintelui şi vicepreşedinţilor acestei instituţii se va face de către plenul reunit al Parlamentului, la propunerea Guvernului.

Înainte de aprobarea acestei OUG conducerea ANCOM era numită de către preşedintele României, la propunerea Guvernului.

Administraţia Prezidenţială a criticat schimbarea modalităţii de numire a conducerii ANCOM, pe care a văzut-o ca pe o amputare a atribuţiilor preşedintelui României, calificând această procedură drept una netransparentă, care transmite un semnal îngrijorător.

Sursa: News.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri