Dragnea, ironic după descinderile la ferma de porci a fiului său: Poate au percheziționat și porcii

Data actualizării: Data publicării:
dragnea
Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a afirmat marţi, întrebat despre percheziţiile care au avut loc la ferma de porci a fiului său, că este o anchetă în curs şi nu ştie cine este vizat sau ce s-a găsit la descinderi, el spunând ironic că nu ştie nici dacă procurorii au percheziţionat şi porcii, scrie News.ro.

dragnea
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

„Cred că ăsta este un lucru bun, să se facă percheziţii la cât mai multe firme, poate încet, încet o să se închidă aceste firme şi lăsăm loc pe piaţă la alţii. Nu ştiu cine e vizat, cine nu e vizat, ce au găsit la percheziţii, dacă au percheziţionat şi porcii”, a spus Liviu Dragnea.

Liderul PSD a susţinut că este o anchetă în curs, iar el nu deţine mai multe detalii.

„E o anchetă în curs, habar nu am ce e acolo. Înţeleg că orice om poate să fie anchetat din România, şi eu, şi dumneavoastră”, a completat preşedintele social-democraţilor.

Ilie Liviu Dragne, administratorul fermei de porci Salcia, din judeţul Teleorman, deţinută de Valentin Ştefan Dragnea, fiul liderului PSD, Liviu Dragnea, a fost eliberat, vineri, din arestul Poliţiei Capitalei şi plasat sub control judiciar. Dragne fusese reţinut cu o zi în urmă în dosarul de evaziune fiscală cu un prejudiciu de peste nouă milioane de euro.

Ilie Liviu Dragne a fost audiat joi la Poliţia Sectorului 1 Bucureşti, iar ulterior a fost reţinut de către procurori pentru 24 de ore, sub acuzaţia de evaziune fiscală.

În acest dosar, în care este vizată şi ferma de porci Salcia din judeţul Teleorman, deţinută de Valentin Ştefan Dragnea, fiul liderului PSD, Liviu Dragnea, au mai fost reţinute, joi, alte opt persoane.

Joi dimineaţă, poliţiştii din Capitală şi din opt judeţe au făcut percheziţii la 80 de adrese - locuinţe şi sedii ale unor societăţi din domeniile construcţii, facility management, prelucrare deşeuri şi creşterea porcilor - într-un dosar de evaziune fiscală cu un prejudiciu de peste nouă milioane de euro, instrumentat de Parchetul instanţei supreme.

Conform sursei citate, în acest dosar se fac cercetări pentru evaziune fiscală şi folosire cu rea-credinţă a bunurilor sau creditului de care se bucură societatea.

Procurorii au stabilit că în contabilitatea a 12 societăţi comerciale care îşi desfăşoară activitatea în domeniile construcţii, facility management, prelucrare deşeuri şi creşterea porcinelor, în perioada 2010-2016, în scopul sustragerii de la plata taxelor şi impozitelor datorate bugetului de stat, au fost menţionate în contabilitate cheltuieli nereale, fapt care a dus la prejudicierea bugetului de stat cu suma totală de 39.873.671 lei (echivalentul a 9.079.017 euro), din care 15.815.202 lei impozit pe profit diminuat şi 24.058.469 lei TVA dedus nelegal.

Ferma de porci Salcia din judeţul Teleorman, deţinută de Valentin Ştefan Dragnea, fiul liderului PSD, Liviu Dragnea, este una dintre societăţile la care joi dimineaţă procurorii au făcut percheziţii.

Ferma Salcia, al cărei obiect principal de activitate este creşterea porcilor, are 240 de angajaţi. În 2015, a înregistrat un profit de 89.265 lei la o cifră de afaceri de 39,5 milioane lei, iar anul trecut a avut afaceri de 34,2 milioane lei şi un profit net de 52.255 lei.

Autor:

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri