Dragnea se plânge de „fake news” și dă exemplu controversa călătoriilor gratuite cu trenul pentru studenți

Data actualizării: Data publicării:
161227_PARLAMENT_DRAGNEA_03_INQ_Octav_Ganea
Foto: Inquam Photos / Ocvtav Ganea

Liderul PSD, Liviu Dragnea, s-a plâns duminică seara, la România TV, de fenomenul „fake news” (știri false - n.r.) și a dat ca exemplu controversa iscată în legătură cu gratuitatea călătoriilor cu trenul pentru studenți.

161227_PARLAMENT_DRAGNEA_03_INQ_Octav_Ganea
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Declarația a fost făcută în contextul în care a fost întrebat despre relația pe care o are cu premierul Sorin Grindeanu, iar Liviu Dragnea a acuzat că presa a relatat în mod eronat, spune el, că ar exista o răceală între el și șeful executivului. Liderul PSD a recunoscut că există o schimbare foarte serioasă în relația pe care o are cu Sorin Grindeanu, în sensul că de când a fost desemnat premier se întâlnesc și mai des ca înainte și nu e o zi în care să nu vorbească la telefon. „Am văzut în presă că este o răceală, că nu îmi mai place mie de premierul Grindeanu...Nu există așa ceva!”, a insistat Liviu Dragnea. „Apar și alte informații false, putem discuta și de fake news. Cum a apărut informația că noi vrem să renunțăm la facilitatea acordată studenților”, a adăugat Liviu Dragnea.

El a explicat că toată confuzia s-a creat de la încercarea de a introduce amendamente. „Am înțeles că și unii de la noi au semnat, pentru că acolo se pusese în pachet și cu facilitățile pentru elevi și am vorbit și cu premierul Grindeanu, și cu ministrul transporturilor. Nu exista niciun fel de intenție din partea mea sau din partea noastră ca în Parlament să modificăm așa ceva!”, a asigurat liderul PSD. „Ce s-a stabilit în programul de guvernare rămâne. Dacă studentul învață la Cluj și vrea să vină la București să protesteze împotriva guvernului, au această gratuitate, nu e nicio problemă!”, a declarat Liviu Dragnea. 

Amendamentul legat de limitarea gratuității pentru studenți a fost propus de Eugen Teodorovici (PSD) și de Florin Cîțu (PNL), dar acesta din urmă a anunțat că îl retrage.

Liviu Dragnea a menționat și informații apărute în legătură cu salarizarea medicilor, informații potrivit cărora efectul ar fi diferit de ceea ce s-a stabilit. „Am vorbit și cu premierul, și cu ministrul sănătății. Va ieși ministrul sănătății, va ieșit să explice lucrul acesta”, a promis liderul PSD. 

Ironic este că Liviu Dragnea s-a plâns despre „fake news”  la televiziunea care afirma că la protestele din Piața Victoriei s-au dat „30 de lei de câine și 50 de lei de copil”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri