Dragomir, fost SRI, vrea audierea a 65 de persoane: ofiţeri activi şi în rezervă, oameni politici, de afaceri şi din media

Data publicării:
170919_COMISIA_SRI_DANIEL_DRAGOMIR_02_INQUAM_Photos_Octav_Ganea_
Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Fostul angajat al SRI Daniel Dragomir a declarat, marţi, la finalul audierilor din Comisia de control al Serviciului Român de Informaţii, că a prezentat membrilor acesteia o listă cu 65 de persoane care, în opinia sa, ar trebui audiate „pentru înţelegerea statului paralel”. El a precizat că lista cuprinde ofiţeri activi şi în rezervă ai SRI, oameni politici, oameni de afaceri şi din media.

170919_COMISIA_SRI_DANIEL_DRAGOMIR_02_INQUAM_Photos_Octav_Ganea_
Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Am discutat despre culoarele din Justiţie şi despre chestiunile referitoare la siguranţa naţională. Am dat o declaraţie cuprinzătoare. Am dat şi documente, pe care am considerat necesar că membrii Comisiei ar trebui să le vadă, în sensul înţelegerii a ceea ce eu am numit statul paralel în ultimii ani. Am prezentat şi o listă de persoane, va fi avută în vedere, de 65 de persoane care eu consider că ar putea fi audiate pentru înţelegerea statului paralel. Sunt persoane ofiţeri activi ai SRI, ofiţeri în rezervă ai Serviciului, oameni politici, oameni de afaceri şi oameni din media”, a spus Daniel Dragomir, potrivit News.ro.

Fostul ofiţer consideră că „va mai exista cel puţin o întâlnire cu Comisia” şi a spus că la momentul la care se vor încheia audierile sale va reveni cu informaţii „mult mai precise”.

„În viitorul apropiat voi face declaraţii cu privire la toate aspectele pe care le-am menţionat până acum. Şedinţa Comisiei a fost una foarte concretă şi tehnică", a precizat Dragomir.

Anterior audierii în comisie, acesta a declarat că va vorbi în faţa parlamentarilor despre două subiecte: utilizarea mandatelor de siguranţă naţională în mod ilegal în dosarele de corupţie şi despre „culoarele Justiţiei”.

Întrebat cum comentează afirmaţiile fostului său superior, generalul Florian Coldea, care a negat într-un interviu pentru Ziare.com dezvăluirile făcute de el până acum, Dragomir a spus că este gata să dea un contra-interviu aceleiaşi publicaţii.

„Voi avea o poziţie, voi începe să comentez aceste lucruri deseară, pe blog, după ora 21:00. Astăzi a fost o zi puţin cam aglomerată. Ce pot însă să vă spun este un singur lucru: observ că eu nu am menţionat Ziare.com în declaraţiile mele. Pentru că tot vorbeam de metadate, Ziare.com s-a autodeconspirat în acest interviu. Mai mult decât atât, eu mă declar deschis în situaţia în care Ziare.com doreşte să îmi ia un interviu de răspuns şi dacă doamna Ioana Ene Dogioiu primeşte aprobare pentru acest interviu, eu sunt deschis să o fac”, a mai spus Dragomir, potrivit News.ro. 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri