Dreapta face pași mărunți spre prezidențiale. PNL și PDL își vor anunța candidatul la sfârșitul lunii viitoare

Data publicării:
blaga iohannis-1

Situat în afara negocierilor pentru o dreaptă unită, Partidul Mişcarea Populară, prin liderul său Elena Udrea, a anunţat că nu va face fuziune cu PNL şi PDL. Va sprijini însă candidatul unic al dreptei, dacă reprezentantul Mişcării Populare nu ajunge în turul al doilea al prezidenţialelor. De altfel, PMP este cu un pas înaintea PNL şi PDL pentru că deja şi-a desemnat prezidenţiabilul pe Cristian Diaconescu.

„Cristian Diaconescu, desi este un om cu multă experiență, nu sunt convins ca poate aduna electorat de dreapta, care nu uită ca provine din cealaltă parte”, a declarat, la RFI, Theodor Paleologu, deputat PMP.

Pe de altă parte, îndrebat dacă este posibilă o colaborare cu PMP, președintele PDL, Vasile Blaga, a fost categoric: „Nu”.

Am văzut că PMP a fost eliminat de epavele celor două partide PNL şi PDL. Vă rog să vă consideraţi o bărcuţă abia lansată la apă, care se poate transforma intr-un pachebot”, a spus președintele Traian Băsescu

Între timp, PNL şi PDL fac paşi mărunţi către fuziune şi desemnarea unui prezidenţiabil unic. Democrat liberalii speră în şansele lui Cătălin Predoiu de a intra în cursa pentru Cotroceni, iar liberalii trebuie să aleagă între Crin Antonescu şi Klaus Iohannis.

Până la sfârșitul lunii iulie vom avea candidatul unic al dreptei, rezultat din fuziunea PNL cu PDL”, a spus președintele PNL, Klaus Iohannis.

Forţa Civică ar putea fuziona prin absorbţie cu PNL ceea ce îl va determina pe Mihai Răzvan Ungureanu să reunţe la candidatura pentru Cotroceni. Dacă în primul tur al prezidenţialelor lupta se va da şi între candidaţii dreaptei, în turul doi, liderii PDL, PNL, PMP şi Forţa Civică spun că lasă orgoliile la o parte pentru că vor ca prezidenţiabilul dreptei să ajungă la Cotorceni.

Pentru asta, el se va confrunta în turul doi, cel mai porbabil cu Victor Ponta, candiat susţinut de PSD-UNPR- PC.

Singurul candidat care are un profil prezidențial e categoric Crin. Daca vrei să fii președintele unei tări, trebuie să ai viziune și un anumit nivel. Cu tot respectul pentru Blaga si Iohannis, nu au anvergură, sunt oameni cu anumite limite”, a declarat, recent, Victor Ponta.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri