Dumnezeu, ultima speranță a parlamentarilor

Data publicării:
sova miruit de jipa digi

Deputatul Ioan Oltean a rămas fără imunitate la începutul lunii decembrie. Procurorii l-au acuzat că ar fi luat mită 600.000 de euro chiar într-o biserică din Ilfov.

Nu am fost niciodată la biserica din Chitila. Nu am cerut să mă apere nimeni. Nimeni nu ne poate apăra decât Cel de sus”, spunea Ioan Oltean în 9 decembrie.

Pentru senatorul Darius Vâlcov, cimitirul a fost un loc potrivit pentru a lua mită, spun procurorii, care i-au convins pe parlamentari să-şi dea colegul pe mâna DNA.

Deputatul Cătălin Teodorescu a scăpat.

„Pentru o Românie dreaptă şi democratică, aşa cum ne-o dorim cu toţii, vă rog cu colegialitate să votati împotriva cererii de arestare. Dumnezeu fie cu România, Dumnezeu fie cu noi!”, a spus el înaintea votului.

Şi a fost. Cătălin Teodorescu şi-a păstrat astfel imunitatea pentru a doua oară.

Nu e singurul „salvat” de Divinitate. Senatorii Dan Şova şi Varujan Vosganian au apelat la mir şi la rugăciuni. „Am început această zi într-un mod plăcut, la grupul de rugăciune, pentru că e Buna Vestire, vreau să fac o urare ca Dumnezeu să fie cu fiecare dintre noi și să se facă cum o să vrea el”, spunea Dan Șova, la prima solicitare a DNA de ridicare a imunității.

„Senatorii din Comisia Juridică să jure cu mâna pe Biblie şi pe Constituție că, în prezența mea şi la întrebarea mea, mi-au spus că există indicii noi”, invoca Varujan Vosganian în februarie 2015.

Şi în anii trecuţi, parlamentarii aflaţi la ananghie şi-au întors faţa către Dumnezeu.

La noi există o tradiţie veche creştinească şi am cerut şi sprijin divin şi văd că m-a ajutat”, spunea Florin Popescu, deputat neafiliat.

Dragi colegi, vă rog din suflet să analizați această situație omeneşte şi chiar dumnezeieşte, aşa cum spune domnul Hristos când ne spune: atunci când îţi judeci aproapele pune-te în locul lui şi judecă ca şi când ai fi în aceeaşi situaţie. Doamne ajută!”, spunea Titi Holban, deputat UNPR.

S-o rugăm cu toţii pe Sfânta Fecioară, Maria Maica Mântuitorului nostru, să ne păzească de toată mânia, primejdia, nevoia şi necazul”, spunea Ion Stan, deputat PSD.

Deputatul Elena Udrea, lăsată fără imunitate parlamentară, are altă perspectivă.

Reporter: I-aţi iertat pe cei care v-au denunţat?

Elena Udrea: Dumnezeu iartă!

Senatorul Ionel Agrigoroaei a fost condamnat la doi ani și șase luni de închisoare cu suspendare pentru că ar fi luat cu acte false credit de la o bancă.

„Isus a fost condamnat chiar pe nedrept. Se poate întâmpla orice în viață, să iei și o condamnare”, spunea el.

În referatele lor, procurorii anticorupţie arată că aleşii au uitat, însă, de Dumnezeu atunci când ar fi comis fapte de corupţie, precum luare de mită, trafic de influenţă ori abuz în serviciu.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri