După ce a plecat de la Cotroceni, premierul s-a întâlnit cu Liviu Dragnea

Data actualizării: Data publicării:
grindeanu dragnea inquam crop
Foto: Inquam Photos

După întâlnirea avută cu preşedintele Klaus Iohannis la Cotroceni, premierul a mers la sediul guvernului, Acolo a ajuns, la puţin timp după Sorin Grindeanu, şi preşedintele PSD Liviu Dragnea. Cel mai probabil, în întâlnirea celor doi, care a durat mai mult de 3 ore, s-a discutat despre proiectul de buget pentru 2017.

dragnea si grindeanu 170104_GUVERN_07_INQUAM_Octav_Ganea

Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Alături de Sorin Grindeanu şi de Liviu Dragnea, la întâlnire au participat şi miniştrii Muncii, Energiei şi Economiei. 

Pe site-ul Guvernului a fost publicat un comunicat după discuţiile premierului şi ministrului finanţelor cu preşedintele Klaus Iohannis. 

„Premierul Sorin Grindeanu și ministrul Finanțelor Publice, Viorel Ștefan, au prezentat astăzi președintelui României, Klaus Werner Iohannis, în cadrul întâlnirii de lucru de la Cotroceni, datele furnizate de Comisia Națională de Prognoză care stau la baza elaborării proiectului de buget pentru anul 2017.

Abordăm cu maximă responsabilitate construcția bugetului pentru 2017, cu obiectivul principal de a pune în aplicare măsurile asumate în Programul de Guvernare, în condițiile încadrării în limita deficitului bugetar de 3% din Produsul Intern Brut. De asemenea, avem în vedere măsuri care să susțină continuarea ritmului de creștere economică, astfel încât dezvoltarea economiei să fie resimțită în mod concret de oameni, consideră șeful Executivului.

Premierul a precizat, totodată, că la elaborarea bugetului pentru anul acesta o prioritate a Guvernului este să asigure Armatei 2% din PIB, conform angajamentelor asumate de România în relațiile cu NATO", scrie pe site-ul Guvernului.

Preşedntele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, după întâlnirea cu premierul Sorin Grindeanu, că „nu va fi deloc uşor” ca Guvernul să vină cu un buget sustenabil, cu deficit de sub 3% şi cu respectarea tuturor angajamentelor, având în vedere măsurile deja luate, însă este treaba Executivului să găsească soluţii. Şeful statului a afirmat că discuţia cu Sorin Grindeanu şi cu ministrul Finanţelor a fost „aplicată”, fiind analizate primele măsuri luate de Executiv.

„După părerea mea, şi asta am subliniat în cursul întâlnirii, este foarte important să avem pentru 2017 un buget sustenabil, un buget solid, care ţine cont de câteva date foarte importante, cum ar fi, de exemplu, să ne încadrăm într-un deficit de sub 3%, să avem o alocare de 2% pentru Apărare şi aşa mai departe. Avem promisiuni că aceste lucruri vor fi realizate”, a spus el.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri