După declarațiile despre „presiuni”, Dorneanu nu mai anunță deciziile CCR

Data actualizării: Data publicării:
valer dorneanu bun

Președintele CCR a anunțat că, de azi înainte, deciziile Curții nu vor mai fi comunicate public prin declarații făcute presei la sfârșitul ședințelor, ci prin simple comunicate de presă. Hotărârea de a elimina declarațiile de la sfârșitul ședințelor vine după ce, acum două săptămâni, Valer Dorneanu a vorbit, în fața camerelor și a microfoanelor, de presiuni mediatice și politice.

valer dorneanu bun

„Nu vor mai fi declarații de presă la finalul ședințelor. Vom prelua modelul celorlalte instanțe”, a anunțat Valer Dorneanu, fără alte explicații.

Decizia CCR de a limita relația cu presa la comunicatele de presă publicate pe site-ul instituției vine după o serie de declarații interesante făcute de Valer Dorneanu acum două săptămâni, când Curtea a amânat luarea unei decizii cu privire la sesizarea Avocatului Poporului pe Legea nr. 90/2001, lege care l-a împiedicat pe Liviu Dragnea să pretindă funcția de premier.

Noi nu ne ghidăm neapărat după presiunea mediatică, nici după cea politică, pentru că aceea există tot timpul. De fapt, ambele există. Vrem întâi să fim împăcaţi cu conştiinţa noastră şi cu convingerea că soluţia pe care o dăm corespunde interpretării exacte a Constituției şi sensului Legiuitorului, în măsura în care el este în concordanţă cu principiile constituţionale”, declara Dorneanu, pe 21 martie.

Tot președintele CCR arăta că magistrații constituționali au de luat „cea mai grea” decizie de până acum, pentru că, atenție, „problemele sunt mai ales de apreciere politică”.

Magistrații Curții Constituționale dezbat, marți, pentru a treia oară, sesizarea Avocatului Poporului pe Legea nr. 90/2001. La această oră, încă nu a fost comunicată o decizie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri