E. Hurezeanu, după ce S. Ghiță a cerut retragerea lui Ion Iliescu: „Pentru că alți salvatori n-au existat nu putem să-l judecăm pe domnul Iliescu după 25 de ani”

Data publicării:
ION ILIESCU CROP CROP

Jurnalistul Emil Hurezeanu a comentat declarația deputatului PSD Sebastian Ghiță prin care îi cere fostului președinte Ion Iliescu să se retragă din partid. „Dl. Ghiță conduce, reglează o mașină de propagandă, se pare că are foarte mulți bani și se bucură de prietenia actualului prim-ministru și al fostului viitor președinte. Domnul Ghiță nu cred că era în situația ca într-o astfel de zi, cu câțiva pași greșiți, în mod evident, ai acestui partid, care s-a lovit rău cu stângul recurgând la măsuri care țin mai mult de epurările stalinismului. Ce vină are domnul Iliescu? Iliescu are multe merite, are multe păcate. Dar în raport cu acest partid, nu cred că e cazul ca la 84 de ani să fie acuzat că e prea bătrân și prea fără copii și i-ar fi sosit momentul părăsirii scenei”, a spus jurnalistul Emil Hurezeanu la Digi24. 

Întrebat dacă Ion Iliescu devine obsesie pentru PSD, Emil Hurezeanu a spus că nu este vorba despre asta. „Ce vor oamenii ăștia? Nu înțeleg. E o prostie. Nu e o obsesie. E o stupizenie. Faptul că acum se repetă un argument pe care l-a folosit și dna. Firea în legătură cu, pe atunci, candidatul Iohannis nu cred că este o repetare cu tâlc. O coincidență stupidă. Nu cu excluderi se iese din criză. Oamenii ăștia au o problemă structurală, de adaptare la realitatea noii Români, pe care prea multă vreme au gestionat-o și au condus-o ineficient”, a mai spus jurnalistul. 

Cât despre posibila plecare a lui Ion Iliescu, acesta a spus că era bine ca acest lucru să se fi întâmplat mai devreme. „Domnul Iliescu trebuia să plece un pic mai repede. Să nu transforme Consiliul Frontului Salvării Naționale în partid, să organizeze dezbateri libere despre avantajele monarhiei constituționale versus republică sau invers, să consulte cu adevărat oamenii, să spună adevărul când ne aflam în 1990 într-un fel de sferă de influență sovietică după căderea comunismului. Nici nu trebuia să facă cariera pe care a făcut-o fruntea partidului. Dar pentru că alți salvatori n-au existat nu putem să-l judecăm pe domnul Iliescu după 25 de ani, cerându-i să părăsească partidul, pentru că n-are copii și pentru că e prea în vârstă și pentru că ar fi, nu-i așa, comunist. E una din acele soluții prea întârziate și complet inutile la care acest partid recurge cu predilecție”, a spus Emil Hurezeanu la Digi24.



Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri