E. Hurezeanu: K. Iohannis e locomotiva principală. Ce vrea V. Ponta, să se joace și el cu trenulețele pe linie, în weekend?

Data publicării:
emil hurezeanu - captura digi24 g

Când stăpânul covertei era Băsescu și el impunea aria de dimineață și cântecul matrozilor era cearta, Ponta era certăreț și luptător. Acum a venit consensualul și liniștitul și Ponta e și el consensual și liniștit”, a spus Emil Hurezeanu, în „Jurnalul de Seară”.

Vrea consensualul legitim pacte de neatârnare sau de atârnare, vrea și plasticul. Plasticul vrea și el. Unul e consensual legitim, altul e consensual prin plasticitate, nelegitim”, a continuat Emil Hurezeanu. 

Preşedintele PSD, premierul Victor Ponta, a cerut, luni, în BPN, mandat pentru a-i invita la dialog pe co-preşedinţii PNL, Alina Gorghiu şi Vasile Blaga, asupra a cinci teme: legislaţia financiară, revizuirea Constituţiei, sistemul electoral, Master Planul pe Transport şi legile siguranţei.

În opinia lui Emil Hurezeanu, premierul ar trebui să aibă și alte preocupări în afara consensului între partide.

Vrei să fii un fel de președinte secundar? Dacă locomotiva principală se odihnește la Sibiu, în weekend, vrei să vii tu cu trenulețele tale să te joci pe linie? Ești tu căpitanul de serviciu? Tu ești politician, tu ești șeful guvernului, administrează, asumă riscuri, pierzi, te lovești, îți pui un plasture, mergi mai departe. Îți rupi piciorul, stai în spital șase săptămâni. Îți rupi gâtul, du-te la spital doi ani și lasă-i pe ceilalți să guverneze în locul tău. Nu guvernăm pe bază de înțelegeri. Un președinte e mediator pe bază de înțelegeri, pentru că este simbolul înțelegerii obligatorii la vârf”, a adăugat Emil Hurezeanu. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri