Elena Udrea a fost aleasă președinte al PMP

Data publicării:
elena udrea captura-1

ACTUALIZARE 14.44. Elena Udrea a fost aleasă președinte al PMP cu 742 de voturi.

ACTUALIZARE 13.22. Se retrage și Adrian Papahagi, care anunță că îl susține pe Daniel Funeriu.

ACTUALIZARE 13.00 Și Gelu Vișan și-a anunțat retragerea candidaturii în favoarea Elenei Udrea.

_______________________

ACTUALIZARE 10.10 Adrian Rădulescu s-a retras din cursă și a spus că o sprijină pe Elena Udrea. Cel mai probabil ea va deveni șefa PMP. Cei peste 1.000 de delegați la congres au început să se adune la Palatul Parlamentului. În jurul orei 17.00 va fi cunoscut numele noului președinte al partidului. Această funcție a fost deținută până acum de Eugen Tomac, fost consilier prezidențial.

___________________

Contestată de propriii colegi de partid pentru scorul de la europarlamentare şi acuzată de adversari că PMP a fost special creat pentru ea după pierderea şefiei PDL în faţa lui Vasile Blaga, Elena Udrea joacă acum ultima carte, mizând în special pe apropierea de preşedintele Traian Băsescu şi continuarea politicii acestuia.

Cel mai virulent rival al Elenei Udrea, Adrian Papahagi, este politicianul care a invocat acum câteva luni „raţiuni personale" pentru a-şi da, pe Facebook, demisia din PMP. Tot pe site-ul de socializare a făcut şi anunţul revenirii și intenţiei sale de candidatură la şefia partidului. Daca nu devine preşedinte, Papahagi s-ar mulţumi şi cu un post de vicepreşedinte. El a lăsat deschise căile de comunicare cu ceilalţi concurenţi.

Tot pe Facebook s-a lansat şi un fost consilier prezidenţial. „Mi-am depus candidatura pentru funcţia de preşedinte al Partidului Mişcarea Populară (...), cu faţa deopotrivă orientată către cei din partid şi din afara lui (...) Campania de la Timişoara mi-a arătat dorinţa oamenilor de a avea un interlocutor politic apropiat lor", şi-a justificat gestul fostul ministru al Educaţiei, Daniel Funeriu.

Ex-consilier prezidential, Adrian Rădulescu a fost cel care l-a sfătuit pe preşedintele Traian Băsescu privind achiziţia terenului de la Nana. Acum şi-a depus dosarul de candidatură atât pentru funcţia de preşedinte, cât şi la cea de secretar executiv al PMP. La fel a procedat fostul senator PDL Gelu Vişan, care a optat şi pentru funcţia de secretar general adjunct.

Câştigător va fi declarat candidatul care obţine majoritatea absolută de voturi. Dacă nici unul dintre candidaţi nu ia peste 50% din voturi, va urma un tur al doilea în care se vor confrunta primii doi clasaţi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri