Elena Udrea: Ar trebui să laşi omul să muncească în folosul comunităţii, să-i iei banii, nu să-l ţii în puşcărie

Data actualizării: Data publicării:
elena udrea - fb

Fostul parlamentar Elena Udrea a susţinut, miercuri, la Curtea de Apel Bucureşti, că ar trebui să fie propuse condiţii alternative de executare a pedepselor celor condamnaţi, dar acest lucru nu este posibil în condiţiile în care PSD este condus de "un politician şantajabil, care încearcă să facă înţelegeri cu sistemul abuziv, cu scopul de a scăpa de propriile probleme", relatează News.ro.

"Ar trebui să laşi omul să plătească sau să muncească în folosul comunităţii, să-i iei banii şi nu să-l ţii în puşcărie", a susţinut Udrea.

"Suntem obligaţi de Curtea Europeană să schimbăm condiţiile de arest, pentru care România plăteşte bani mulţi la CEDO. Cu un parlament aşa de slab şi politicieni ca Dragnea care conduc azi România, nici măcar lucrurile elementare nu se fac. ...Acolo unde legea permite, ar trebui să laşi omul să plătească sau să muncească în folosul comunităţii, să-i iei banii şi nu să-l ţii în puşcărie ...Ar trebui nişte politicieni cu capul pe umeri care să rezolve lucrul acesta”, a arătat fostul consilier prezidenţial.

Udrea l-a caracterizat pe Liviu Dragnea drept un politician şantajabil, care încearcă să facă înţelegeri cu "sistemul abuziv”, cu scopul de a scăpa de propriile probleme penale. "PSD a ajuns să fie condus de un politician slab, şantajabil, care se lasă şantajat, care încearcă să facă tot felul de înţelegeri în nume propriu cu sistemul abuziv. El a spus că avut o înţelegere. Şi, după mine, înţelegere înseamnă să fie linişte cu dânsul, adică să nu se vorbească de Brazilia, să nu se vorbească de Tel Drum, să se închidă dosarele pe care le are...Politicieni că domnul Dragnea au distrus clasa politică prin laşitatea pe care o afişează”, a completat Elena Udrea.

Elena Udrea şi Ioana Băsescu s-au prezentat, miercuri dimineaţă, la Curtea de Apel Bucureşti, în dosarul privind finanţarea campaniei electorale pentru alegerile prezidenţiale din 2009, iar un judecător de cameră preliminară va analiza cererile şi excepţiile ridicate de avocaţii acestora, dar şi legalitatea măsurilor preventive.

Marţi, instanţa supremă a revocat controlul judiciar pentru Ioana Băsescu, în timp ce în cazul Elenei Udrea această măsură a fost menţinută. De asemenea, instanţa a admis solicitările Elenei Udrea şi Ioanei Băsescu de a pleca din ţară în perioada 20 iulie-10 august, pentru a merge în Grecia şi în Germania, ele invocând motive medicale.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri