Elena Udrea: Dosarul „Gala Bute” e legat de declaraţiile pe care le-am făcut despre Coldea. Prefer să fiu supravegheată de poliție

Data publicării:
icon udrea

Principalele declarații:

Recunosc că sunt vinovată că am dorit ce au dorit milioane de români în 2010: să-l vedem pe Lucian Bute boxând în România.

Am dorit ca acest meci să se întâmple în țara lui, dacă este o vină că am vrut ca ministerul pe care l-am condus să-și facă promovare cu cel mai mare campion al României de atunci, mi-o asum.

Ministerul Dezvoltării Regionale şi al Turismului nu a făcut decât un singur lucru: a cumpărat publicitate în cadrul galei. Nu am putut organiza noi evenimentul pentru că nu era legal. Am contractat publicitate în condițiile legii, ca dovadă că nu am achitat întreaga valoare a contractului, pentru că organizatorul nu și-a achitat obligațiile.

Mi se pare că acest dosar este legat de declarațiile pe care le-am făcut vineri la adresa domnului Coldea. Nu se poate să faci percheziții la patru ani și ceva. Consider că este o încercare de intimidare. Mă aștept la orice, este o încercare de decredibilizare a mea, într-un dosar în care sunt pomenită de ani de zile și abia acum mi se stabilește calitatea de inculpat.

S-au activat acoperiții din presă, iar politicienii cu schelete în dulap au sărit să mă acuze pe mine și să spele imaginea generalului Coldea. Nu am încredere că ancheta pe care și-o face singur domnul Coldea la SRI va da vreun rezultat.

Nu am încredere în comisia parlamentară în care va fi audiat generalul Coldea de Sebastian Ghiță, pomenit de mine în denunț, de domnul Verestoy - un parlamentar cu dosare penale, de alți parlamentari cu probleme, nu am încredere că vor face această audiere în spiritul legii.

Întrebarea este de ce acum, de ce a spus Udrea abia acum.

Unu: am aflat înainte de această toamnă, înainte ca fostul meu soț să fie reținut.

Doi: dacă lor, acestor bărbați, le este frică, sunteți de acord că ar putea să-mi fie și mie frică? Am făcut-o acum când sunt sigură că planul domnului Coldea este pe cale a de fi desăvârșit, controlul total al României.

Cred că societatea civilă trebuie să se întrebe dacă o putere ocultă să se implice în activitatea unui stat democratic. Domnul Greblă, pentru că nu a acționat așa cum s-a dorit, a fost chemat imediat la DNA.

Voi continua să spun atâta timp cât voi putea, sunt convinsă că tactica este ca eu să nu mai pot să spun nimic. Nu voi contesta măsura impusă de doamna procuror Moraru asupra mea. Mă simt mai în siguranță fiind supravegheată de poliție. Prefer să fiu supravegheată de poliție.

Știu cum funcționează sistemul, nu sunt parte a sistemului. Cineva trebuie să spună din interior ce se întâmplă și îmi asum să fiu eu cea care detonează acest sistem.

Chiar dacă par în momentul acest singură, sunt milioane de oameni care gândesc ca mine.

Nu acuz cu nimic SRI, este un serviciu de informații pe care în continuare îl apreciez. Însă un om nu înseamnnă o instituție. Domnul Coldea este doar un om, nu înseamnă SRI.


Elena Udrea a anunțat vineri, într-un interviu acordat HotNews.ro, că a depus un denunț la DNA împotriva lui Florian Coldea, director interimar al SRI. Ea îl acuză pe șeful SRI că ar fi instrumentat campania împotriva sa și îl acuză că i-ar fi cerut fostului său soț, Dorin Cocoș, să îi dea 500.000 de euro lui Sebastian Ghiță pentru a-i susține televiziunea România TV. Udrea susține că banii au fost dați de Dorin Cocoș prin intermediul fiului său, Alin Cocoș. În plus, Florian Coldea s-ar fi implicat în campania prezidențială și ar fi făcut presiuni asupra DIICOT.

Citiți și:
DNA: Elena Udrea a decis organizarea Galei Bute, după discuţii cu Rudel Obreja. A urmărit beneficii electorale
GALA BUTE. Cătălin Tolontan: Există suspiciunea că Elena Udrea a semnat ceva, dar nu documente principale
Elena Udrea, nou atac împotriva lui Florian Coldea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri