Elena Udrea nu demisionează din Parlament. Deputații vor vota luni solicitările DNA

Data publicării:
udrea parlament

Legislativul se află în fața unei premiere, dar nu dă semne că s-ar împotmoli în vreun fel. Din contră, de urgență, a fost convocată Comisia Juridică pentru mâine, chiar dacă e duminică. Și se pare că deputații juriști vor da un aviz pentru toate solicitările procurorilor DNA în cazul Elenei Udrea.

Asta, în condițiile în care încuviințările de urmărire penală și pentru arest preventiv nu au venit în același timp, iar săptămâna trecută președintele Camerei Deputaților a convocat Comisia Juridică și luni, înainte de votul din plen.

Mâine e ultima zi în care fostul ministru își poate consulta dosarele. Este așteptată la Parlament de dimineață în acest sens, iar la ora 16.30 poate participa și la ședința Comisiei Juridice, să susțină un punct de vedere, înainte de finalizarea raportului care merge în plen.

Va fi un vot secret cu bile, ce va prelungi programul până seara. Declarativ, toate partidele vor vota pentru ridicarea imunității, astfel că sunt șanse mari ca Elena Udrea să fie reținută pentru 24 de ore chiar la începutul săptămânii. 

De altfel, în această seară, un apropiat al Elenei Udrea a fost reţinut de procurorii DNA. Este vorba despre Tudor Breazu, administratorul moşiei de la Nana a Elenei Udrea.

Anul trecut, presa a scris că acesta este iubitul Anei Maria Topoliceanu, fosta şefă a Companiei Naţionale de Investiţii, cea care a fost fotografiată la cumpărături la Paris alături de Elena Udrea şi de Alina Bica. Tudor Breazu este acuzat de complicitate la luare de mită în dosarul Gala Bute.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri