Elena Udrea nu va candida pentru un nou mandat la șefia PMP

Data publicării:
elena udrea - fb eu 2 -2

Elena Udrea, foto: Facebook

Întrebată dacă va candida la șefia partidului, ea a răspuns negativ, dar a subliniat că rămâne în PMP "ca simplu membru", va susține în continuare proiectele PMP și va candida pentru un nou mandat de parlamentar în 2016.

"Categoric rămân în PMP, este un proiect pe care îl văd câștigător în 2016. La acest moment este nevoie de o conducere nouă care să răspundă așteptării acelui electorat neafiliat încă politic, care a votat împotriva lui Victor Ponta și a PSD în turul al doilea. Sunt convinsă că acest electorat nu se regăsește nici în susținerea PNL, din ce în ce mai puțin se va regăsi în susținerea domnului Klaus Iohannis, ca urmare este nevoie de un partid care să atragă acest electorat și cred că PMP este acest partid cu o conducere nouă, puternică. Rămân în PMP, dar nu mai candidez", a afirmat Udrea la Palatul Parlamentului, după ședința Colegiului Național al PMP.

Ea a precizat că la aceste alegeri interne se va candida pe moțiuni, "în mod excepțional".

"Am susținut întotdeauna votul individual, dar de data aceasta, în rolul pentru care ne pregătim - de singur partid de Opoziție - cred că principala preocupare e de a avea o echipă puternică, unită, cu acțiuni care să răspundă unui electorat nou. (...) În condițiile în care atât PSD, prin Guvern, cât și PNL, prin Președinție, se află la Putere și avem și o relație foarte bună de coabitare între PSD și PNL, este nevoie de vocea Opoziției. Ne pregătim să intrăm în rol de singur partid de Opoziție și să ne atingem obiectivul de 20% la alegerile locale din 2016", a adăugat Udrea.

Președintele PMP a menționat că ședința Consiliului Executiv Național (CEN) al PMP de marți va stabili data limită de depunere a candidaturilor pentru președinția formațiunii.

"Mâine avem ședință de CEN și vom decide atunci. În foarte scurt, pentru că este Congresul pe 8 februarie și atunci trebuie să fie foarte în scurt", a explicat Udrea.

Liderul PMP a explicat că partidul ar putea să atragă de partea lui un electorat neimplicat politic până acum doar printr-o conducere nouă.

"Am și eu dreptul la proprie analiză. După alegerile prezidențiale și după votul din 16 noiembrie mi-am dat seama că este un moment extraordinar de bun pentru a aduce alături de PMP un electorat care n-a mai fost niciodată interesat de clasa politică. Și cred că experiența mea m-a determinat să trag o concluzie corectă: acest PMP, pentru a capitaliza acest electorat, are nevoie de o conducere nouă. Eu sunt un lider politic trecut prin niște alegeri prezidențiale, trecut prin niște atacuri, de ani de zile, care au lăsat urme, deci cred că mai degrabă ar putea în această perioadă să atragă acest electorat și să aibă imaginea de partid altfel, de partid diferit, o echipă nouă în fruntea PMP", a mai spus Udrea.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri