Elena Udrea: Proiectul UDMR, un demers periculos care ar putea agita populaţia

Data publicării:
elena udrea captura

Elena Udrea a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă la Iaşi, că momentul ales de UDMR pentru a promova proiectul autonomiei Ţinutului Secuiesc este unul extrem de delicat, având în vedere contextul internaţional dificil cauzat de referendumul din Scoţia, dar şi tendinţele de separatism manifestate în diverse regiuni din Europa, scrie Mediafax.

Suntem în campanie electorală şi ne-am obişnuit ca liderii politici să fluture steagul acesta al conflictelor etnice. Cunosc foarte bine situaţia din judeţele Harghita, Covasna sau Mureş şi nu există un conflict în rândul populaţiei. Există doar nevoia de pretexte electorale din partea liderilor politici, în special a celor maghiari, dar de multe ori se răspunde identic şi de către politicienii români”, a spus Elena Udrea.

Liderul PMP a mai spus că a agita această temă sensibilă este incorect faţă de România, Udrea cerându-le liderilor UDMR să fie responsabili. ”Etnicii maghiari au nevoie de sprijinul statului, de intervenţia Guvernului pentru a avea oportunităţi de dezvoltare. Sunt necesare investiţii în infrastructură, precum şi atragerea de investitori. Regiunea din centrul ţării este săracă şi pentru că nu a fost suficient sprijinită de la Bucureşti”, a declarat liderul PMP.

Ea a afirmat că dacă liderii UDMR ar fost de bună-credinţă puteau aştepta o dezbatere naţională despre regionalizare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri