Elena Udrea: „Susținem o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Ponta”

Data publicării:
Udrea elena mfax-4

PMP este în opoziţie cu PNL şi PSD, două partide pe care le considerăm nereformate, tributare practicilor politice învechite, reţelelor clientelare de partid, stăpânite de baroni locali. PMP e un partid nou, care înţelege lecţia pe care clasa politică a primit-o în 2 şi 16 noiembrie. PMP înţelege nevoia şi obligaţia de a reforma atât partidele politice, cât şi modul în care acţionează politicienii”, a declarat Elena Udrea într-o conferință de presă.

Elena Udrea: PSD şi PNL ignoră voinţă electoratului

Aceasta a mai spus că atât PSD, cât şi PNL ignoră voinţă electoratului. „A milionului de cetăţeni care au ieşit în plus la vot pentru a da semnalul că nu mai vor o clasa politică ca cea de azi, ci vor politicieni care să respecte electoratul şi dorinţa acestuia de schimbare.

Atât PSD, cât şi PNL, au dovedit că nu ţin cont de acest electorat la votul din parlament prin care au respins proiectul PMP de lege privind votul prin corespondenţă. La nicio lună de la momentul la care s-a dat un semnal că se doreşte schimbarea comportamentului politicienilor şi am înţeles cu toţii cât de important e votul românilor din diaspora, cei care au beneficiat de acest vot, PNL şi PSD, practic au ignorat voinţa românilor şi au respins proiectul iniţiat de PMP”, a precizat Elena Udrea. 

PMP crede că actualul guvern este lipsit de legitimitate, mai spune Elena Udrea, care a spus că PMP susţine o moţiune de cenzură împotriva guvernului Ponta.

„Considerând că trebuie să plece. Soluţia pe care o vede PMP e aceea a unui guvern de uniune naţională, un guvern de uniune naţională poate fi susţinut de PMP dacă îşi asumă obiectivele pe care noi le-am afirmat permanent în campania din vară, cât şi în cea de la prezidenţiale. Un guvern care să promoveze legi care să schimbe clasa politică şi anume: legea privind 300 de parlamentari, reducerea numărului de parlamentari la 300, legea privind transparentizarea finanţării partidelor politice, legea privind depolitizare instituţiilor publice, legea sănătăţii şi în acelaşi timp, având în vedere ultima situaţie cu care ne confruntăm cu toţii, o lege privind finanţarea presei. O lege care să înceapă un proces de transformare a presei într-una independepentă de presiunea politicului şi care să nu mai fie obligată să răspundă intereselor de grup. Sunt proiecte şi obiective pe care PMP le va susţine şi va susţine un guvern de uniune naţională care îşi va asuma aceste obiective”, a mai spus Elena Udrea. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri