Emil Hurezeanu despre echipa lui Klaus Iohannis: „Suntem o țară de spectatori. Stăm și ne uităm să-l prindem și pe neamțul ăsta cu ceva”

Data publicării:
Emil Hurezeanu bun-3

Jurnalistul Emil Hurezeanu a vorbit la Digi24 despre ultimele informații legate de posibilii consilieri aleși de Klaus Iohannis. „Nu l-aș critica, deși pe unii îi dezamăgește echipa asta. Nouă ce ne convine. Noi stăm tot timpul în galerie, suntem o țară de spectatori. Stăm și ne uităm să-l prindem și pe neamțul ăsta cu ceva. Suntem dezamăgiți de echipa lui. Omul a câștigat alegerile cu această echipă, a câștigat cu acești oameni. Pe niciunul dintre cei care critică astăzi echipa nu i-a pișcat gândul acesta în timpul alegerilor. Deocamdată și-a ales companionii cu care a câștigat alegerile”, a spus jurnalistul Emil Hurezeanu, precizând că în alegerea consilierilor președintele va ține cont și de profesionalism. 

„Își va alege echipa cu care va funcționa, sunt convins că se va schimba.Ambientul e una și legătura la care este obligat e cu totul altceva. El e dator oamenilor, diasporei, generației noi, e dator cu reprezentarea intereselor lor. Să facă din majoritatea tăcută o hidrocentrală, o sursă de energie”, a spus jurnalistul. 

Acesta a spus că, de exemplu, alegerea lui Dan Dungaciu ar fi benefică României. „Dan Dungaciu e bun cunoscător al Republicii Moldova, a stat și în interior și a scris și o carte interesantă, Basarabia e România?. S-ar putea să fie consilierul lui Iohannis pentru Republica Moldova. Conduce Institutul de Relații Internaționale a Academiei”, a spus jurnalistul Emil Hurezeanu. 

De altfel, acesta a precizat că dacă Klaus Iohannis vrea să urmeze exemplul Germaniei ar fi bine că înființeze un institut de relații internaționale, un fel de „think-tank”. „Ar fi bine ca Iohannis dacă tot e să urmeze exemplele bune ale Germaniei ar putea să facă următorul lucru. Germania are dincolo de specialiști, ambasadori și un institut de relații internaționale. Noi nu avem nici măcar think-tank-uri, n-avem niciun consiliu pentru relații externe cum are America, cum are Varșovia, cum are Budapesta.

Este un fel de think-tank structural, de coloană vertebrală care însoțește diplomația și politica externă a unui stat responsabil, care îi adună pe toți experții. Noi nu avem nimic de genul ăsta și nici statul nu a creat astfel de pepiniere, absolut necesare, care asigură un fel de sol germinativ, acolo se crează ideile. În Germania există un împuternicit pentru relațiile cu Rusia, cu SUA, dincolo de ambasadori. Oameni cu anvergură mare, care pun contrapunctul necesar”, a spus jurnalistul Emil Hurezeanu. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri