Emil Hurezeanu, despre rezultatele EXIT-POLL-urilor la ALEGERILE PREZIDENȚIALE 2014: „Un început de anarhie și de fracturare”

Data publicării:
hurezeanu captura 23 sept-1

„Surprizele sunt în împărțirea alexandrinistă, adică după moartea lui Alexandru cel Mare s-a împărțit imperiul în foarte multe bucăți. Și asta s-a numit alexandrinism. Asta este un început de anarhie și de fracturare. Deci alexandrinismul locurilor 3 and all. 

Niciodată distanța dintre locul 3 și locul 2 sau 1 n-a fost mai mare, din ce îmi amintesc. În 1996 era domnul Roman pe locul 3 avea 20 și ceva la sută, cam cât locul 2 și nu prea departe de Ion Iliescu. Se profilează unul ca principal candidat al sistemului politic celălalt al ca principal candidat al vieții publice. Aceștia sunt cei doi poli. 

Sistemul politic Ponta, un fruct bine cultivat, combinat asociat al sistemului politic și Iohannis, un reprezentat al revanșei vieții publice. Micul administrator de oraș, omul care are anumite proiecte de construcție rațională, modestă. Celălalt pe valul proiectelor guvernamentale, politice, este și președintele celui mai mare partid politic!, a spus Emil Hurezeanu la Digi24. 

Jurnalistul a mai spus că România are nevoie de o schimbare politică. „O țară în nevoie masivă de schimbare a relifului politic. Vom vedea dacă România este acum, după 25 de ani de postcomunism, de democrație pentru unii, în situația de a face o nouă opțiune. Între reprezentatul promițător al unui sistem politic foarte neperformant și reprezentantul anonim, modest, al unei vieți publice care mustește de așteptare și pornește de la câteva proiecte, investiții, mai multă justiție”, a mai spus jurnalistul Emil Hurezeanu la Digi 24. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri