Emil Hurezeanu, despre viziunea lui Klaus Iohannis în politica externă a României: „A avut o hartă de vreme bună”

Data publicării:
klaus iohannis la digi24 - captura

Jurnalistul Emil Hurezeanu a comentat la Digi 24 viziunea președintelui Klaus Iohannis cu privire la politica externă a României.

Domnul Iohannis a redus importanța mesajelor de politică externă, la care domnul Ponta făcea referințe mai dese pentru că era prim-ministru și apucase să angajeze demersuri, vizite. Domnul Iohannis a avut o hartă generalistă, o hartă de copilot, o hartă de vreme bună, chiar dacă ea a fost formulată în vreme rea. Și anume vom merge spre Rusia sau împotriva ei via Bruxelles și Washington. E un drum ocolit, dar altul mai bun acum nu este. În mod evident și geografic și geopolitic, și istoric și cultural există și alte drumuri mai scurte și există și alte drumuri mai scurte”, a spus jurnalistul Emil Hurezeanu la Digi24.

Acesta a menționat că președintele Klaus Iohannis poate fixa noi repere, însă acestea vor trebui să conveargă cu cele ale consilierilor de politică externă.

„Domnul Iohannis poate să fixeze noi repere, dar din fericire pista asta de bob pe care este angajată România e destul de determinată. Orice ieșire din pista de bob echivalează cu un eșec. Doresc ca domnul Iohannis să intre foarte repede într-un fel de congruență cu acțiuni operative, ingenioase. Și dacă protestantul Iohannis, prin conotațiile sale de etnic german, prin europenismul lui imanent va contribui la intrarea într-un concert mai bun cu principalele capitale ale lumii cu atât mai bine”, a spus jurnalistul Emil Hurezeanu.  

„Pentru orice președinte virgin lumea e la fel de complicată și de provocatoare”, a mai spus jurnalistul Emil Hurezeanu. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri