Emil Hurezeanu: Îngrijorarea lui Băsescu nu îl împiedică pe Hellvig să devină șef la SRI

Data publicării:
captura hurezeanu 24 februarie

Domnul Băsescu poate să aibă păreri despre oameni. Rezultatul votului din Parlament contează, este determinant. Până acum în afară de Partidul Mișcarea Populară nimeni nu a anunțat că votează împotrivă. Asta nu înseamnă că Parlamentul are dreptate și Băsescu nu are dreptate. Poți să ai dreptate și când ești singur, cu toate parlamentele și armatele în funcțiune împotriva ta.

Iohannis l-a testat în timpul campaniei electorale pe Hellvig. Are încredere în el. Omul o fi avut meandrele concretului prin care a trecut, toată lumea trece prin meandre și își face mendrele cu concretul în față. Domnul Băsescu își poate păstra îngrijorarea și părerea pe care crede că trebuie să o aibă despre acest domn. Asta nu îl împiedică să devină șef la SRI”, a spus Emil Hurezeanu.

Eduard Hellvig, nominalizat de preşedintele Klaus Iohannis pentru preluarea conducerii SRI, a trecut primul test în Parlament. După două ore de audieri, el a primit avizul favorabil al Comisiei care controlează activitatea Serviciului.

Eduard Hellvig îşi propune ca, în termen de cel mult şase luni de la preluarea mandatului, să rezolve problema legilor din pachetul BigBrother, legi care au fost declarate neconstituţionale. De asemenea, el mai promite că activitatea instituţiei nu va fi afectată de ingerinţe politice. Pentru a ajunge director SRI, Eduard Hellvig trebuie să primească şi votul plenului Parlamentului, în zilele următoare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri