Emil Hurezeanu: UDMR a pus degetul pe rană. Intrarea PPDD la guvernare întărește caracterul demagogic al coaliției

Data publicării:
Emil Hurezeanu 2

„Problema de imagine este în viziunea UDMR, care este principalul partener la guvernare. Domnul Ponta a încercat, cumva, să relativizeze parteneriatele la guvernare. Să ne înțelegem: a fost USL, a mai rămas USD, un conglomerat, plus UDMR. Acum vor și PPDD. UDMR procedează foarte bine. UDMR joacă un rol de centralizare, e un partid care asigură o stabilitate în filonul acesta al relațiilor interetnice, care nu e un vulcan stins”, spus Emil Hurezeanu, în emisiunea „Jurnalul de Seară”.

În opinia sa, UDMR are o „sensibilitate valorică interesantă” și, ca partener de guvernare, pune degetul pe rană. „UDMR a pus degetul pe rană. Sigur că este o catastrofă de imagine și se întărește caracterul demagogic al coaliției”, a apreciat Emil Hurezeanu.

„UDMR vrea să își asigure, pe de altă parte, și o posibilă salvare a feței în fața partenerilor ideologici de la Bruxelles și, posibil, în perspectiva unor coaliții viitoare care nu îi vor exclude pe toți ceilalți. Adică se poate alia și cu o forță de dreapta renăscută”, a adăugat jurnalistul.

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, marţi, după şedinţa coaliţiei de guvernare, că, din punctul său de vedere, cooptarea PPDD la guvernare ar fi un dezastru, ca imagine. „Din punctul de vedere al imaginii, ar fi un dezastru. Şi nici nu este nevoie”, a precizat Kelemen Hunor.

„Nu am discutat cooptarea PPDD la guvernare, premierul a ieşit şi a spus că au fost nişte discuţii, dar nu ne-a cerut o discuţie mai profundă. Asa înseamnă că în acest moment nu este de actualitate, fiindcă, oricum, fără voturile coaliţiei, nu se poate trece prin Parlament”, a mai spus Kelemen Hunor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri