Europarlamentarul Cristian Preda, după ce a fost exclus din PMP: „Mi-a fost încălcat dreptul de a mă apăra”

Data publicării:
cristian preda si elena udrea - mfax

 „Propunerea de excludere este strict legată de activitatea și acțiunile care au lezat statutul Partidului Mișcarea Populară, drept pentru care am luat în discuție abaterile disciplinare ale domnului Cristian Preda și a propus Consiliului Național excluderea”, a declarat sâmbătă deputatul Clement Negruț.

În replică, Cristian Preda spune că „excluderea mea din PMP e nestatutară” și precizează că nu a fost înștiințat.„Nu am fost înștiințat că o asemenea chestiune se va afla pe ordinea de zi a organismelor care au discutat-o - Consiliul Executiv Național din 17 noiembrie și Colegiul Național de azi. Nu mi s-a spus nici măcar că acestea se reunesc, deși eram membru în ambele. În consecință, mi-a fost încălcat dreptul de a mă apăra. E inimaginabil ca un partid membru al PPE să procedeze așa. Din câte înțeleg, totul a fost improvizat, urmând umorile șefei”, a scris Cristian Preda pe pagina sa de Facebook.

În aceeași postare, europarlamentarul se întreabă de ce a fost exclus tocmai acum. „E vorba probabil despre o reacție la declarația mea de ieri, în care anunțam că mă interesează cursa pentru șefia PMP. Țin să le mulțumesc colegilor care nu au votat abuzul comis de Udrea. Voi căuta să văd dacă pot contesta decizia, fiindcă tare mă tem că PMP nu mai funcționează normal. Acum remarc că în comunicatul PMP se vorbește atât despre majoritate absolută, cât și despre unanimitate atunci când e pomenit rezultatul votului referitor la excludere. Am căutat să iau legătura cu membrii conducerii PMP, dar nu a răspuns nici măcar unul. Curajul opiniei...”, a mai scris Cristian Preda pe pagina sa de Facebook.  

Reamintim că vicepreședintele PMP Cristian Preda a solicitat recent în Colegiul Național al partidului demiterea Elenei Udrea din fruntea PMP. „Am fost singurul care am considerat că ea (n.r. — Elena Udrea) trebuie să fie demisă, ceilalți au considerat că, dimpotrivă, trebuie să-i pună o coroniță și să o pună și prezidențiabil. Iarăși, am fost împotriva acestei candidaturi”, a susținut Preda.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Te-ar putea interesa și:
cristian preda si elena udrea - mfax
Cristian Preda, mesaj pentru Elena Udrea după ce a fost exclus din PMP 
cristi preda razand
Europarlamentarul Cristian Preda a fost exclus din PMP 
Partenerii noștri