EXCLUSIV. Traian Băsescu: Încerc să obțin pentru România un post de vicepreședinte al Comisiei Europene

Data publicării:
traian basescu 5 cotroceni 8 oct-1

Președintele Traian Băsescu a declarat, pentru Digi24, că nominalizarea comisarului european este „o problemă” pe care a stabilit-o împreună cu premierul Victor Ponta.

„Avem același punct de vedere. Premierul trebuie să aibă grijă prin Ministerul de Externe să se facă toate demersurile către ministerele de externe a statelor membre, iar eu am obligația să susțin aceste lucru în discuțiile cu viitorul președinte al Comisiei și în Consiliul European”, a răspuns Traian Băsescu, la întrebarea reporterului Digi24.

Șeful statului a răspuns în continuare că România dorește să mențină portofoliul agriculturii, deținut în prezent de Dacian Cioloș.

„Ne-am înțeles pe același nume și același portofoliu. Vrem să menținem portofoliul agriculturii, care este extrem de important”, a întărit Traian Băsescu.

„Aș spune, cel puțin din punctul meu de vedere, că ar trebui să încerc ca portofoliul deținut de România să fie nu numai cel al agriculturii, dar să fie și un post de vicepreședinte al Comisiei. De ce nu?”, a declarat Traian Băsescu, pentru Digi24.

Președintele a menționat și că nu știe de unde vine declarația premierului Victor Ponta, care a spus că nu va susține propunerea făcut de el pentru portofoliul agriculturii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri