Femeile care vor la Cotroceni. Ce le uneşte şi ce le desparte pe Elena Udrea şi Monica Macovei

Data publicării:
udrea macovei

Elena Udrea şi Monica Macovei se declară convinse că îl pot învinge pe candidatul PSD, premierul Victor Ponta.

„Îl pot învinge pe Victor Ponta în orice competiţie electorală!”, spunea Elena Udrea.

Şi cred că da, sunt singura care poate să îl bată pe Ponta!”, aprecia şi Monica Macovei.

Atât Monica Macovei, care intenţionează să candideze ca indepedent, cât şi Elena Udrea, noul prezidenţiabil al PMP, speră să adune cât mai multe voturi de la electoratul feminin.

Este o competiţie deci pe care o duc şi în numele femeilor din această ţară, care vor să afirme că se poate să faci performanţă în toate domeniile la acelaşi nivel care pretind să le fie recunoscut bărbaţilor”, susţinea Elena Udrea.

„Cel puţin 50 la sută din populaţia ţării, femeia adică, ştiu foarte bine că de multe ori fac o treabă mai bună decât bărbaţii şi mulţi bărbaţi ştiu şi ei asta”, spunea şi Monica Macovei.

Anul trecut, Monica Macovei şi Elena Udrea au candidat una împotriva celeilalte pentru şefia Partidului Democrat Liberal. Au pierdut amândouă în faţa lui Vasile Blaga.

Ambele au fost colaboratoare apropiate ale lui Traian Băsescu, dar acum doar Elena Udrea se declară continuator al proiectelor actualului preşedinte.

„E nevoie de un preşedinte care să nu se îndoiască de nevoia de a continua lupta pentru independenţa justiţiei, pentru consolidarea statului de drept, un preşedinte care să militeze pentru depolitizarea instituţiilor statului. Voi fi un astfel de preşedinte şi voi continua lupta lui Băsescu pentru aceste deziderate”, spunea Elena Udrea.

„Vreau ca, limitând jaful public, limitând corupţia, sau eliminând total jaful public, limitând corupţia, să aducem aceşti bani în trei mari priorităţi ale României: educaţie, sănătate şi locuri de muncă”, afirma Monica Macovei.

În ceea ce-l priveşte pe Traian Băsescu, acesta se declara, anul trecut, un susţinător al Monicăi Macovei. În urmă cu doar trei luni Elena Udrea, i s-a părut un candidat mai bun.

Întrebat dacă ar vota-o pe Elena Udrea la Preşedinţia României, preşedintele Traian Băsescu spunea într-un interviu: „Categoric da, dacă ar candida”.

Cristian Diaconescu, până acum câteva zile candidatul PMP la preşedinţie, o invită pe Monica Macovei să se alăture echipei sale.

Susţin o discuţie cu doamna Macovei, pentru că, la rândul ei, este un indepedent. Sigur, şansele unui independent sunt mult mai reduse decât ale unui candidat de partid. Şi, existând similitudini de mesaj, la fel cum am spus de la bun început în legătura cu candidatura domnului Cataramă, nu văd de ce nu am avea o discuţie clarificatoare”, declara Cristian Diaconescu.

În istoria postdecembristă, s-a mai întâmplat o singură dată ca o femeie să participe la competiţia pentru cea mai înaltă funcţie în stat. În anul 2000, Graziela Elena Bârlă a candidat ca independent, dar a obţinut doar 0, 55 la sută din voturile exprimate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri