Femeile pe care mizează PSD la alegerile locale

Data publicării:
Conferinta-judeteana-a-PSD-Ilfov-gabriela gabi firea psd ro 17 08 2015

Bătălia de la locale reprezintă primul test major pe care îl vor da partidele politice în acest an. Pentru a câştiga puncte în faţa electoratului feminin, PSD intenţionează să arunce în lupta pentru Bucureşti, Craiova şi Cluj trei reprezentante ale sexului frumos. Senatoarea Gabriela Firea este favorită în acest moment să candideze din partea social-democraţilor pentru Capitală.

Valeriu Zgonea: „Eu am spus că doresc foarte mult să avem o candidată pentru municipiul Bucureşti. Ar fi un semnal puternic, pentru că are cele mai multe voturi după preşedintele României”.

Liberalii îl propun pentru primăria Capitalei pe Cristian Buşoi.

Cristian Buşoi, în 9 decembrie 2015: „Este o mare responsabilitate, înţeleg foarte clar care sunt speranţele şi aşteptările, nu doar ale colegilor din PNL Bucureşti, dar şi a electoratului PNL din Bucureşti”.

Numele lui Traian Băsescu a fost vehiculat pe lista posibililor candidaţi. Fostul preşedinte a respins varianta: „Nu mai vreau nimic pentru mine în politică. Nici să candidez la Primăria Capitalei, nici să candidez pe vreo listă la următoarele alegeri parlamentare”.

Pentru primăria Cluj-Napoca, PSD o propune pe Aurelia Cristea, care şi-a câştigat notorietatea prin iniţierea legii care interzice fumatul în spaţiile publice.

Aurelia Cristea, deputat PSD: „Cred că femeile sunt la fel de capabile şi au dovedit-o în toate domeniile în care profesează, au însă o componentă aparte, aceea a unei empatii mult mai ridicate. Organizaţia PSD Cluj m-a nominalizat pentru această onorabilă candidatură, aşa că da, voi candida pentru Primăria municipiului Cluj-Napoca”.

Misiunea deputatului nu va fi uşoară. Ea urmează să intre în luptă cu un contracandidat dificil: actualul edil al oraşului, Emil Boc.

Emil Boc, în 19 septembrie 2015: „O candidatură este un act de responsabilitate în faţa celora care te prezinţi să le ceri votul”.

Alina Gorghiu, în 19 septembrie 2015: „Mi-am luat toate garanţiile că Emil Boc este alături de Partidul Naţional Liberal, de altfel cuvântul domniei sale a fost în această direcţie”.

A treia confruntare în care PSD se bazează pe o femeie este la Craiova, unde Olguţa Vasilescu îl va avea drept contracandidat din partea PNL pe Pavel Badea. Alegerile locale vor fi organizate în ultima săptămână a lunii mai sau în prima săptămână a lunii iunie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri