Firea: Frustrările să fie întâi anunțate în forurile de conducere

Data actualizării: Data publicării:
firea reactie agentia medicamentului

Gabriela Firea, primarul general al Capitalei și vicepreședinte al PSD, a declarat, înaintea debutului Comitetului Executiv, că premierul Mihai Tudose nu a avut „o abordare onestă” când a anunțat la televizor ce planuri are. Toate aceste „frustrări” trebuie să fie întâi anunțate în forurile de conducere, a mai spus primarul Capitalei. Firea a refuzat, totodată, să comenteze posibilitatea ca prim-ministrul să-și prezinte demisia.

firea fb
Sursă: Facebook

„Suntem într-un punct critic, cred că nu este corect și nu este o abordare onestă ca unul dintre colegii noștri să anunțe la televizor ceea ce intenționează să facă. Vorbesc acum despre niște principii, nu despre votul meu în CExN. Mi-aș dori din partea noastră, a tuturor mai multă responsabilitate, o concentrare mult mai adecvată față de nevoile românilor și toate aceste nemulțumiri, posibile frustrări trebuie să fie întâi anunțate în forurile de conducere, și nu în spațiul public pentru că până la urmă nu fac altceva decât să întărească poziția, să dea apă la moară criticilor noștri și să slăbească partidul ceea ce noi nu ne dorim. Pentru că am ajuns la guvernare cu un program foarte bun, pe care românii doresc să-și vadă pus în aplicare. Cum am putea noi să ne ocupăm de programul de guvernare, dacă suntem mai atenți la sondajele de opinie și la alte aspecte pe care eu le consider derizorii?”, a declarat Firea.

Întrebată dacă remanierea e dreptul premierului, aceasta a spus că „este foarte importantă opinia partidului” în cazul funcțiilor numite.

„În tot ceea ce ține de activitatea Parlamentului, Guvernului și a celorlalte structuri administrative, conducătorul respectivei entități cu siguranță are un punct de vedere, dar atunci când este vorba despre funcții care sunt obținute cu susținerea partidului care a câștigat alegerile, este foarte importantă opinia partidului, oricât de mult am crede noi că am ajuns în acele posturi doar datorită charismei personale sau a calităților pe care le-am dobândit între timp”, a spus Firea.

Orice coleg care are o nemulțumire sau o supărare cred că trebuie să o afirme întâi în cadrul forurilor de conducere ale partidului, și nu la emisiuni televizate. Și eu am nemulțumiri și le-am spus de fiecare dată în forurile statutare și nu m-am dus la emisiuni să spun ce am de afirmat și ce trebuie să fie reglat și corectat în interiorul partidului”, a mai declarat Gabriela Firea.

Comitetul Executiv al PSD se reuneşte astăzi , la ora 17.00, şi urmează să-i dea un răspuns premierului Mihai Tudose, care cere schimbarea a patru miniştri. Pentru doi dintre aceştia, vizaţi de anchete ale DNA, liderii social-democraţi şi-au anunţat susţinerea acum două săptămâni, când au decis că vicepremierul Sevil Shhaideh şi ministrul delegat pentru Fonduri Europene, Rovana Plumb, nu trebuie să demisioneze din Guvern.

Cu câteva ore înainte de debutul CEx, presei care îl susține pe Liviu Dragnea i-a fost livrat un raport de evaluare a activității Cabinetului Tudose. Din document reiese cât de „dezastruos” stă Guvernul la circa trei luni și jumătate de la instalare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri