Firea: Voi propune ca Piața Victoriei să poarte numele regelui Mihai

Data actualizării: Data publicării:
firea

Primarul general al Capitalei a anunțat marți, în contextul decesului regelui Mihai, că va propune ca Piața Victoriei să fie redenumită și să poarte numele ultimului rege al României.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

„A plecat dintre noi, dar spiritul Regelui Mihai va fi în continuare far călăuzitor și reper moral pentru generațiile ce vor urma... Dat fiind faptul că viața Regelui s-a suprapus, aproape integral, pe veacul scurs de la Marea Unire, și că toată viața a militat fără ostenire pentru unitatea românilor, voi propune Consiliului General al Municipiului București ca Piața Victoriei să-i poarte numele.
Dumnezeu să Vă aibă în pază, Majestate!”, a anunțat primarul general al Capitalei, pe Facebook.

Zilele trecute, Gabriela Firea a fost aspru criticată pentru că a decis înființarea ad-hoc a unui târg de Crăciun în Piața Guvernului, loc în care au avut loc ample proteste la adresa coaliției PSD-ALDE, față de intențiile de modificare a legilor justiției dar și a codului fiscal.

Duminică a avut loc cel mai recent protest în Piața Victoriei. Dimineață au avut loc ciocniri între protestatari şi jandarmi, o persoană ar fi fost agresată de protestatari, conform Jandarmeriei, iar trei dintre manifestanţi au fost amendaţi. De asemenea, protestatarii au demontat schelele scenei pregătite pentru târgul de Crăciun. Ulterior, municipalitatea a anunţat că va muta Festivalul de colinde din Piaţa Victoriei într-un alt loc.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri