Florin Iordache: Fără îndoială, Parlamentul va stabili un prag pentru abuzul în serviciu

Data publicării:
florin iordache - gov.ro
Foto: Gov.ro

Social-democratul Florin Iordache, fost ministru al justiției, a afirmat, miercuri seară, la Sinaia, că Parlamentul va stabili "fără îndoială" un prag privind abuzul în serviciu, motivând că acesta este "obligatoriu", transmite Agerpres.

iordache2
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

"Fără îndoială, da (este nevoie de un prag — n.r.). Dacă citiți decizia Curții în integralitate, se precizează acolo foarte clar că trebuie stabilit un prag. (...) Vedem ce propune, dar fără îndoială Parlamentul va stabili un prag. Putem discuta de mărimea pragului, dar e obligatoriu să introducem un prag", a spus Iordache, răspunzând unor întrebări ale jurnaliștilor.

Proiectul de lege pentru punerea în acord a prevederilor Codurilor penale cu deciziile Curții Constituționale va fi trimis în dezbatere publică și în procedură parlamentară, a anunțat, miercuri, ministrul Justiției, Tudorel Toader, care a reiterat că nu va propune un prag pentru abuzul în serviciu.

"Știu bine conținutul și rațiunile deciziei Curții Constituționale referitoare la abuzul în serviciu, pentru că eram încă judecător. Știu bine considerentele deciziei, pentru că am participat la redactarea, corectarea și până la urmă publicarea lor. Obiectivul pe care mi l-am luat în numele Guvernului (...) este de a transpune în Codul penal, în Codul de procedură penală deciziile CCR. (...) Eu voi da drumul la proiectul de lege fără prag, pentru că în dispozitivul deciziei Curții nu se vorbește de prag. (...) Proiectul de lege (...) îl voi trimite în dezbatere publică și în procedură parlamentară, nu va fi ordonanță. Va trece pe la Comisiile juridice. (...) Când va ajunge acolo, unde se va întâlni cu domnul ministru Iordache, dumnealui (...) poate să intervină, în limita competențelor constituționale, asupra textului de lege, pentru că noi suntem inițiatori, iar dânșii sunt decidenți", a spus Toader într-o conferință de presă.

Citiți și: 

Modificarea Codului Penal: Fără prag la abuzul în serviciu

Liviu Dragnea: Tudorel Toader trebuie să capete experienţă politică

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri