Fost senator PSD, trei luni închisoare pentru că și-a angajat rudele

Data actualizării: Data publicării:
Catalin Croitoru agerpres_6641183

Înalta Curte de Casație și Justiție a decis, vineri, să-l condamne pe Cătălin Croitoru, fost parlamentar PDL, apoi PSD, la trei luni de închisoare cu suspendare, în dosarul în care acesta a fost acuzat de conflict de interese. Decizia ICCJ poate fi atacată cu apel. Dosarul a pornit de la o constatare a Agenției Naționale de Integritate.

Catalin Croitoru agerpres_6641183
Sursă foto: Agerpres

Cătălin Croitoru, fost deputat PDL, ulterior senator PSD, a fost găsit în conflict de intere după ce și-a angajat fiul și nora la propriul cabinet parlamentar. „În baza contractului civil încheiat, fiul său a obţinut venituri salariale în cuantum total de 55.038 de lei, iar nora sa a obţinut venituri salariale în cuantum total de 37.399 de lei”, arătau inspectorii de integritate la momentul sesizării Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

Croitoru a fost acuzat de două infracțiuni de conflict de interese. În cazul uneia dintre ele, comisă în 2009, instanța a constatat însă prescrierea.

Fost lider sindical, Croitorul a intrat în Parlament în 2008, pe listele PDL. Şi-a dat demisia din PDL și s-a înscris în PSD în aprilie 2012, astfel că, la alegerile parlamentare din 9 decembrie 2012, a fost ales senator pe listele Uniunii Social-Liberale (USL), din partea PSD.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri