Fostul vicepreşedinte ALDE care a spus că protestatarii sunt „animale” demisionează din partid

Data actualizării: Data publicării:
catalin beciu

Fostul vicepreşedinte al ALDE Cătălin Beciu, autosuspendat din partid după ce, într-o postare pe Facebook, a catalogat demonstraţiile din stradă drept „naziste”, iar pe protestatari i-a numit „animale”, transmiţându-le „mi-e scârbă de voi!”, a anunţat luni, tot pe Facebook, că demisionează din ALDE. Anunţul a fost făcut în contextul în care Comisia de Fuziune a ALDE a propus Delegaţiei Permanente excluderea sa din partid ca urmare a acestor declaraţii.

catalin beciu

Vicepreşedintele autosuspendat al ALDE Cătălin Beciu a postat, luni după-amiază, pe Facebook un anunţ prin care lasă să se înţeleagă că demisionează din ALDE.

Încă ceva... Ca să nu mai fie discuţii, până la protest îmi voi depune demisia din partid. Adică, acum”, a scris Cătălin Beciu, luni după-amiază, pe pagina sa de pe reţeaua de socializare.

Ulterior, el a revenit cu o nouă postare, în care spune că nu se delimitează de acţiunile ALDE şi că le mulţumeşte celor care i-au cerut să-şi reanalizeze intenţia.

Precizări: - anunţarea demisiei nu înseamnă o delimitare de acţiunile de până acum ale partidului, ci reprezintă strict dorinţa mea de a protesta activ, în stradă, împotriva abuzurilor; - Biroul Naţional va discuta această situaţie, moment în care ne vom lămuri cu privire la ceea ce crede forul de conducere al ALDE despre felul în care aleg să acţionez. Atât. Aş mai spune doar că nu mă simt singur, considerând numărul mare de colegi care m-au sunat cerându-mi să-mi reanalizez intenţia. Nu mă aşteptam. Le mulţumesc pentru sprijin”, a mai scris Beciu.

Graţiela Gavrilescu, preşedintele ALDE Prahova, organizația din care face parte Cătălin Beciu, nu a putut fi contactată pentru a detalia dacă la partid a fost primită oficial demisia vicepreşedintelui autosuspendat.

Comisia de Fuziune a ALDE, cel mai înalt for de conducere al partidului, a propus Delegaţiei Permanente Naţionale excluderea lui Cătălin Beciu, „ca urmare a declaraţiilor politice grave care au afectat imaginea partidului şi care se îndepărtează de principiile liberale, democratice şi de respect a drepturilor fundamentale ale cetăţenilor, cu referire specială la libertatea de exprimare”, informează ALDE într-un comunicat.

În 19 ianuarie, Cătălin Beciu, vicepreşedinte ALDE şi fost secretar de stat, în anul 2015, la Ministerul Energiei, IMM-urilor şi Mediului de Afaceri, scria pe Facebook: „Ieri a avut loc prima manifestaţie nazistă, din ultimii şaptezeci de ani, în România. Au iesit nişte cretini care vor tortură în locul privării de libertate şi lagăre de exterminare în locul închisorii”, a scris vicepreşedintele ALDE.

El a afirmat că participanţii îi provoacă repulsie şi i-a caracterizat drept „animale”. „Mai vor şi încălcarea Constituţiei, care garantează dreptul la demnitate şi la tratament uman. Animalelor, mi-e scârbă de voi. De toţi ăia care aţi fost pe stradă, aseară. Atât de scârbă încât aş ieşi împotriva voastră, tot acolo, în stradă. Doar că vreau să fiu sigur că pot să respect Constituţia, care vă garantează dreptul la viaţă... Astăzi, nu sunt sigur. Fac spume când văd nazişti. Multe spume. Jos Kovesi, Iohannis, Mungiu Micţiunedi şi, în general, jos cretinii şi naziştii!”, a spus Cătălin Beciu.

Urmare a reacţiilor vehemente, Beciu a şters acea postare de pe Facebook şi s-a autosuspendat din funcţia de vicepreşedinte ALDE.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri