FOTO. Cum s-au îmbrăcat politicienii de Ziua Iei

Data actualizării: Data publicării:
foto dprp gov ro
Foto: dprp.gov.ro

În fiecare an, la 24 iunie este sărbătorită Ziua Universală a Iei. Bluza tradițională românească este un simbol internațional al culturii române și o piesă emblematică a costumului popular național românesc.

foto dprp gov ro
Foto: dprp.gov.ro

Mulți dintre politicienii români au marcat această zi postând pe paginile lor de Facebook fotografii în care sunt îmbrăcați în ie.

La bilanțul de un un an la Primăria Capitalei, primarul general Gabriela Firea și mai mulți primari de sector au purtat ie.

Și la Parlament, după controversatele negocieri dintre PSD+ALDE și UDMR, au fost politicieni, inclusiv social-democrați, care au venit îmbrăcați în ie.

Pentru că România are cu ce se mândri, vă invit ca astăzi să purtăm cu demnitate ia”, a scris ministrul demisionar Carmen Dan pe Facebook.

Găsiți fotografiile politicienilor care poartă ie în galeria foto de mai jos.

doina pana ie fb
doina pana ie fb

La 21 ianuarie 2013, comunitatea online „La Blouse Roumaine” fondată de Andreea Tănăsescu a propus ca data de 24 iunie să devină o zi dedicată iei. În același an, odată cu sărbătoarea de Sânziene, „La Blouse Roumaine” a organizat prima Zi Universală a Iei, care a devenit în timp un eveniment global, sărbătorit în peste 50 de țări.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri