Fundaţia, calea disidenţilor politici

Data publicării:
Victor Ponta declaratii gov.ro septembrie 2015

Black Sea Regional Cooperation Projects 2020", asociaţia iniţiată de Victor Ponta, îşi propune să implice România în proiecte internaţionale. Nici gând de obiective politice, dă asigurări Daniel Constantin, copreşedintele ALDE şi viitor vicepreşedinte al fundaţiei.

Acesta fundaţie nu urmăreşte un scop politic. Ideea domnului Ponta eu cred ca este generoasă şi cred că putem să punem mai mult în valoare potenţialul pe care îl are România în toate sectoarele de activitate”, a declarat Daniel Constantin.

După ce au apărut informații că Liviu Dragnea le-ar fi interzis social-democraților să se înscrie în fundație, liderul PSD a asigurat că situația nu stă așa.

Sunt social democrați care s-au înscris în această fundație. Acum, ca o glumă: noi sprijinim societatea civilă. Ce să avem împotriva unei fundaţii? Dacă ar avea o funcţie de preşedinte executiv la fundaţie, poate m-aş duce”, a declarat și Liviu Dragnea.

Mircea Geoană şi Marian Vanghelie au fost excluşi din PSD, după alegerile prezidenţiale din 2014. Cei doi foşti lideri social-democraţi au creat platforma „România Noastră", care apoi a devenit Partidul Social Românesc.

De asemenea, și PNL a avut proprii disidenţi. Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a creat Grupul de Iniţiativă pentru Păstrarea Identităţii Liberale. Iar lista de motive este lungă. A durat doar o lună până când organizaţia s-a transformat în Partidul Liberal Reformator.

„Se constituie dacă vreţi ca un semnal de alarmă pentru derapajele pe care PNL le înregistrează în acest moment. Mă refer la abaterile de la statut, mă refer la decizia privitoare la fuziunea cu Partidul Democrat Liberal, mă refer la părăsirea familiei liberalilor europeni”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu, copreședinte ALDE.

Cel care a dat tonul a fost, însă, fostul preşedinte Traian Băsescu.

Adio Partid Democrat! Astăzi ne-am despărţit. Mă voi dedica construcţiei unei alte soluţii de dreapta”, a declarat Traian Băsescu.

Fundaţia Mişcarea Populară a devenit Partid la începutul anului 2014. Iar Traian Băsescu i-a preluat şefia în 2015.

„Fundaţia a născut un copil prematur, e adevărat. PMP-ul, dar prematurii, ştiţi foarte bine, că sunt extrem de inteligenţi”, a spus fostul președinte al României.

La scurt timp de la înfiinţare, aceste formaţiuni au reuşit să convingă parlamentari să li se alăture. Iar unele au ajuns chiar la guvernare, cum ar fi partidul lui Călin Popescu Tăriceanu, în alianţă cu cei din PC.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri