G. Firea: Domnul Grindeanu a jucat „balena albastră” politică

Data publicării:
firea fb

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că premierul Sorin Grindeanu joacă „balena albastră” politică, ea comentând astfel faptul că prim-ministrul a anunțat că va demisiona abia după ce liderul PSD, Liviu Dragnea, va face și el același lucru.

"Dacă - ipotetic vorbind - un nebun ne spune să ne aruncăm de la etajul 20, pentru că apoi se aruncă și el, noi ce facem? Îl urmăm? Domnul Grindeanu a jucat în această seară 'balena albastră' politică. Dumnealui se sinucide politic și mai vrea să se sinucidă cu el încă vreo 14. Haideți să fim serioși! Avem o răspundere. (...) Am promis ceva românilor și la nivel local, eu, aici, în București, și colegii parlamentari. Și acum vrem să ne ținem de cuvânt", a spus Firea, la la un post de televiziune, citat de Agerpres.

Gabriela Firea, care este și vicepreședinte PSD, a susținut că deține informații potrivit cărora Sorin Grindeanu ar fi început miercuri seara să sune mai mulți membri PSD pentru a le oferi funcții sau locuri în Guvern. Ea a mai afirmat că în acest moment Grindeanu are "un proiect personal", acela de a "dezintegra PSD-ul", fiind ajutat de câțiva colegi nemulțumiți de faptul că nu se mai află în fruntea partidului.

"S-a baricadat în clădirea Guvernului. (...) Am o supoziție, cred că va putea fi acuzat la un moment dat de uzurpare de calități oficiale. În orice democrație, regula este următoarea: partidele participă în alegeri. Câștigă un partid sau o coaliție alegerile, se formează majoritate parlamentară, care creează un guvern și guvernează, cu sprijinul politic. Domnului Grindeanu i s-a retras ieri sprijinul politic și întregului Cabinet, astăzi a fost exclus din PSD. Pe cine reprezintă? Dumnealui este o persoană particulară acum, este ca și cum cineva de pe stradă s-ar duce acum în Palatul Victoria, s-ar așeza pe scaun și ar spune: 'Eu sunt prim-ministru, voi suna niște prieteni, îmi fac un Cabinet și îl trimit la Palatul Cotroceni'", a declarat ea.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri