Gabriel Oprea, despre încă un interimat la Guvern: „Nu m-am născut genial”

Data publicării:
BILANT DECIZII PREMIER GABII OPREA MEDIAFAX

ACTUALIZARE 17.43. Preşedintele UNPR, Gabriel Oprea, a renunţat astăzi la discursul sobru cu care ne-a obişnuit. Și le-a vorbit jurnaliștilor, într-o manieră relaxată, despre relaţia sa cu noul şef al PSD, Liviu Dragnea. „Suntem prieteni de peste 15 ani. Cu Liviu Dragnea pot să beau și vinuri reci, putem bea și ceaiuri fierbinți”, a spus Gabriel Oprea. 


Reporter: Ați avut o discuție cu prim-ministrul legat de faptul că ați putea asigura în continuare interimatul la Guvern, în cazul în care va merge la operație?

Gabriel Oprea: Haideți să mă exprim puțin mai plastic. Nu m-am născut genial. Știți care a fost atuul meu întotdeauna? Am muncit și am căutat să-mi fac datoria. Mă veți vedea la datoria inclusiv în această perioadă de vară. Asta am făcut întotdeauna. Dacă Victor Ponta hotărăște că pot să preiau pentru o anumită perioadă bine definită atribuțiunile de premier interimar, am mai făcut-o, mi-am făcut datoria, depinde de el. Primul ministru, repet a mia oară, este domnul Victor Ponta...

Reporter: Nu mergeți în vacanță?

Gabriel Oprea: Nu. Nu îmi iau concediu fiindcă... da, așa i-am promis lui Victor Ponta și așa am făcut în fiecare an, aproape. 

Luna trecută, Gabriel Oprea a asigurat funcția de prim-ministru interimar pentru 20 de zile, după ce Victor Ponta a plecat pentru o intervenție chirurgicală la genunchi, în Turcia.

Zilele trecute s-a pus din nou problema ca Gabriel Oprea să devină premier interimar, după ce Victor Ponta a declarat că ar putea să fie operat din nou.

„Este foarte posibil să mai fac o operație la genunchi - trebuie rezolvat la menisc ce nu s-a făcut la precedenta operație. Nu e așa de grav ca data trecută, e mai simplu. Voi lipsi doar câteva zile, iar domnul Gabriel Oprea îmi va ține locul în această perioadă”,  a scris Victor Ponta pe Facebook.

Victor Ponta și-a dat demisia de la conducerea PSD după ce a revenit din Turcia, unde a suferit o operație la genunchi. A invocat problemele pe care le are cu justiția. În locul său, PSD l-a ales pe Liviu Dragnea președinte interimar al partidului, ceea ce a constituit o înfrângere pentru Victor Ponta, pentru că el o susținea pe Rovana Plumb.



Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri