Gabriel Oprea se retrage din UNPR și spune că iese din politică

Data publicării:
Gabriel Oprea sedinta de Guvern gov 1

Gabriel Oprea a intrat în politică în timpul Guvernării PSD din perioada 2001-2004, fiind unul dintre colaboratorii apropiați ai fostului premier Adrian Nastase. În această perioadă a ocupat funcții importante în administrație, de la secretar de stat al Rezerverelor de Stat și prefect al Capitalei, până la ministru delegat pentru Administrație în cadrul MAI.

Din 2003 a făcut parte din eșalonul de decizie al social-democraților. În 2010 a fondat UNPR, formațiune desprinsă din PSD în timpul administrației Băsescu, făcând parte din majoritatea parlamentară, alături de PDL și UDMR, până în 2012. UNPR a revenit la parteneriatul cu PSD în 2012, ocupând în Cabinetele care s-au succedat din 2009 funcția de ministru de Interne sau de ministru al Apărării.

Demisia lui Gabriel Oprea se consemnează în momentul în care UNPR negociază o alianță electorală cu PNL. Schimbarea taberelor politice de către UNPR a fost criticată adesea, iar în mesajul de pe facebook în care anunță retragerea din politică, Oprea afirmă: " La Putere sau în Opoziție, am făcut ceea ce a fost bine pentru România și nu ceea ce a fost util pentru mine sau pentru partid. UNPR a sprijinit România în ultimii 6 ani și a asigurat stabilitate politică, într-o perioadă economică grea la nivel mondial. UNPR a susținut guverne fără să negocieze avantaje și privilegii. Singurele condiții pe care le-am pus partenerilor noștri au fost legate de protejarea drepturilor cetățenilor români și în special ale militarilor și de tratarea cu responsabilitate a tuturor aspectelor ce țin de Apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională."

Gabriel Oprea este cercetat penal în două dosare, unul în care este acuzat că a circulat de 1600 de ori cu escortă asigurată de Poliție, aflată în subordinea sa. Numele său a fost invocat și în controversa legată de moartea polițistului Gigină într-un accident, pe când făcea parte din coloana oficială a lui Gabriel Oprea.

De asemenea, fostul lider UNPR mai este cercetat de DNA și într-un al doilea dosar, în care este acuzat că ar fi beneficiat de o mașină de lux și de jacuzzi cumpărate din fondurile DGIPI, serviciul secret aflat în subordinea sa. Teza de doctorat a lui Gabriel Oprea se află în cercetarea CNATDCU, fiind suspectată de plagiat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Orașul din România de care fuge toată lumea, deși chiriile încep de la 9 lei: "Au zis că nu mai pot sta în...
Digi FM
Florin Negruțiu dezvăluie strategia subtilă a lui Marcel Ciolacu în PSD și politica din spatele alegerilor...
Pro FM
Cât a avut de tras Celine Dion după ziua nunții! "Am mers la doctor. A trebuit să iau antibiotice vreo 3...
Film Now
Ben Stiller spune că a fost terifiat de recenziile îngrozitoare primite în urma lansării filmului „Zoolander...
Adevarul
Scene horror în centrul Londrei. Mai mulți cai plini de sânge și-au aruncat călăreții și au lovit mașini și...
Newsweek
VIDEO 25 de nave rusești staționează în Marea Neagră. Vestea bună: Nu au muniție și drone de atac
Digi FM
Fiica lui Catherine Zeta-Jones, o copie fidelă a mamei sale la 21 de ani. Carys strălucește în rochia mamei...
Digi World
Șase lucruri prin care trece o persoană aflată pe patul de moarte, cu puțin înainte să se stingă. O asistentă...
Digi Animal World
Doi vulturi au fost duși la un centru de reabilitare după ce au fost găsiți beți. Cum au reușit păsările să...
Film Now
Antonio Banderas, impecabil pe covorul roșu la brațul lui Nicole Kimpel. Actorul și iubita lui cu 21 ani mai...