Gabriela Firea: PSD susține toate măsurile prin care creșterea economică se simte și în buzunarul cetățeanului

Data publicării:
gabriela vranceanu firea - fb

Foto: Facebook

Începând de la 1 iulie intră în vigoare o nouă măsură prin care guvernul Ponta face ca rezultatele bune din economie să se regăsească și în buzunarele cetățenilor. Astfel, salariul minim pe economie va fi majorat la 1.050 de lei lunar brut, după ce la 1 ianuarie 2015 fusese majorat de la 900 la 975 lei. De această măsură vor beneficia aproape 1,4 milioane de salariați, dintre care 490.000 de bugetari, iar restul din mediul concurențial.

Salariul minim pe economie crește de la 1 iulie

De asemenea, de la 1 august va intra în vigoare o majorare salarială de 12% de care vor beneficia 60.000 de persoane, cadre nedidactice, din sistemul de învățământ preuniversitar și universitar. Ordonanța de Urgență adoptată azi de Guvern contribuie la respectarea acordului cu partenerii sociali din domeniul educației.

Cresc salariile în învățământ. Veniturile personalului nedidactic vor fi majorate din august 

Ambele măsuri, anunțate azi de ministrul Muncii Rovana Plumb, dovedesc o dată în plus faptul că prioritatea numărul unu a Guvernului Ponta este bunăstarea cetățenilor. Ca social-democrați, susținem fără rezerve toate măsurile care sunt menite să distribuie roadele creșterii economice către toți cei care au contribuit la aceasta și să îndrepte toate nedreptățile făcute de guvernările anterioare”, se arată într-un comunicat de presă al purtătorului de cuvânt al PSD.

Citiți și: Victor Ponta, mândru de reușitele guvernării

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri