Gafă la Ministerul Fondurilor Europene: Riga ar fi capitala Lituaniei

Data publicării:
image-2015-06-11-20226567-0-marius-nica

Potrivit comunicatului oficial și postărilor de pe Facebook ale Ministerului Fondurilor Europene, Marius Nica a fost de fapt în Letonia, însă în aceste texte apărea că a fost în Lituania.

„Ministrul Fondurilor Europene, Marius Nica, efectuează în perioada 8 - 9 iunie 2015 o vizită la Riga, Lituania, cu ocazia participării la Reuniunea informală a miniștrilor responsabili pentru politica de coeziune”, anunța Ministerul Fondurilor Europene, luni, 8 iunie, înainte de plecarea la Riga. 

Problema este, însă, că Riga este în Letonia, nu în Lituania, care are capitala la Vilnius. Jurnaliștii de la HotNews notează că distanța dintre cele două capitale baltice este doar de 290 kilometri.

Letonia deține președinția prin rotație a Consiliului Uniunii Europene în primul semestru al anului 2015.

În comunicatul MFE din 8 iunie, ministrul Marius Nica a precizat, totuși, corect că a fost la Riga, în Letonia: „Mulțumesc Președinției letone pentru organizarea întâlnirii informale de la Riga (...)”.

Însă Ministerul Fondurilor Europene, pe pagina de Facebook, a insistat și joi, 11 iunie, că ministrul  a fost în Lituania. 

„În perioada 8-9 iunie a.c., ministrul #MariusNica a participat la Reuniunea informală a miniștrilor responsabili pentru politica de coeziune, de la #Riga, #Lituania”, a anunțat, joi, Ministerul Fondurilor Europene.

În fotografiile postate de MFE, Marius Nica apare împreună cu alți miniștri din statele UE, iar în spatele său se vede logoul președinției letone a Consiliului UE, care are adresa web EU2015.LV, adică Latvia (Letonia).

În urma greșelilor semnalate de HotNews, Ministerul Fondurilor Europene a rectificat comunicatul postat luni pe site-ul oficial.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri